TFF çark etti!

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Divan Kurulu toplantısında şike ve teşvik soruşturması kapsamında yaşanan olaylar ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun yayınladığı 'anlamsız' kınama mesajı hakkında konuştu.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, şike ve teşvik soruşturması kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu'nun verdiği karar hakkında yayınladığı mesajın ardından bugün de Divan Kurulu'nda bir konuşma yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMALAR...

"Açıklamamın arkasından, TFF ve kulüplerimizden reaksiyonlar geldi. Ama bazen iki paragraf halinde yazılan şeylerin arkasında kitaplar bulunabilir. Bu açıklamayı neden yaptığımız anlatmak istiyorum. Bildiğiniz gibi geçen hafta sayın TFF başkanı ilk açıklamasında, biz adaleti beklemeyeceğiz, kendi tedbirlerimizi alacağız dedi. Bu açık bir mesajdı. Bu açıklamanın arkasından ve beklenti ile Ali Dürüsta arkadaşımızı kulüpler birliği toplantısına gönderdik. Kulüpler Birliği TFF'nin bu doğrultuda atacağımız her adımın arkasında olacağımızı söyledik. Kulüpler Birliği'nde yapılan açıklamada kulüpler TFF'nin atacağı adımlara destek vermiştir.

Ancak bu açıklamadan kısa bir süre sonra TFF Başkanı, iddianeme gelene kadar herhangi bir tasarrufta bulunmayacağız açıklaması bizi çok üzmüştür. İleride yaşanacak sorunları şimdiden gördüğümüz için dünkü açıklamayı yaptık. Bu açıklamayı yapmak yalnızca görevimiz değil, yetki sahibi olduğumuzdan dolayıdır. Karşılıklı uyarılar ve yardımlaşmalar ile çözüm için atılmış ilk açıklamalardan biridir. Niyetimiz hiç bir kulübün cezalandırılması değildir. Tüm kulüpler aynı potadayız, aynı potada eriyoruz. Büyük kulüplerden birinin ikinci lige düşmesinden biz de nasibimizi alırız.

Kimse fırsatçılık yapmıyor, kötü günde de kimsenin sırtına vurmuyoruz. Galatasaray'ın karakterinde bu yoktur. Beklentimiz yalnızca sorumlu mevkiilerin yetkilerini zamanında kullanmasına yöneliktir. Takdir hakkı federasyondur. Tatmin edilmemiş kamu vicdanı statlarımızda yankı bulmakta ve bunun bedelini kulüpler ödemektedir. Federasyonun buradaki yaptırımları saha kapatmak, para cezası vermek gibi oluyor.

Türk Futbolu'nun yurt dışındaki imajının korunması için çalışıyoruz. Kimsenin karşısında değiliz, doğrunun yanında ve arkasındayız. Doğrunun gerçekleşmesi için tüm kuruluşların arkasındayız. Federasyonumuza güvenimiz tamdır ve devam etmektedir. Aramızda güven sorunu yaşanmamaktadır. "

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları