Transferden kaçış yok!

Hamza hocanın takviye raporunu değerlendiren yönetim, “Üzerimize düşeni yapalım” kararı aldı ve düğmeye basıldı. İşte adaylarda son durum...

Galatasaray’da kötü gidişata teşhis konuldu, reçete yazıldı. Sarı-Kırmızılılar, takımı toparlamak için devre arasında transfer yapmaya karar verdi. Bu doğrultuda bir süredir sessiz sedasız ve aynı zamanda ağır aksak ilerleyen transfer çalışmalarında, top Hamza Hamzaoğlu’na atıldı. Aslan’ın teknik patronu da, scout ekibiyle birlikte belirlediği bazı isimlerin alınması durumunda, takımın daha dengeli bir tablo çizebileceği görüşünü paylaştı. Bunun üzerine son durumu değerlendiren Galatasaray Yönetimi’nden, “Transfer konusunda üzerimize düşeni yapalım” kararı çıktı. Bu gelişmenin ardından düğmeye basıldı ve Galatasaray’da, Ocak ayı transferi için çalışmalar bir anlamda ‘resmen’ başlamış oldu.

Ligi bilen, tanıdık isimler

Sarı-Kırmızılılar’da ilk plan, genç ve gelecek vaat eden, maliyeti uygun isimleri kadroya katmaktı. Ancak Avrupa’da işlerin kötü gitmesi, ligde de şampiyonluğun tehlikeye girmesi üzerine, daha bilindik, hatta ligi bilen isimler üzerinde durulması noktasında bir tercih yapıldı. Bu doğrultuda ön plana çıkan adaylar; Shanghai’dan Demba Ba, Kasımpaşa’dan Donk, Lokomotiv Moskova’dan Niasse, PSG’den Lavezzi ve Rizespor’dan Kweuke olarak belirlendi.

RYAN DONK

Kasımpaşa ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Hollandalı futbolcuyla, prensip anlaşmasına varıldığı öğrenildi.

Aslan’ın devre arasındaki ilk takviyesi Ryan Donk olacak gibi görünüyor... Savunma hattındaki sıkıntıları çözmek amacıyla sert ve hava hakimiyeti olan bir futbolcu arayan Galatasaray, Donk ismi üzerinde yoğunlaşmıştı. Tecrübeli futbolcunun kontratının sezon sonunda bitecek olması, maliyetinin düşeceği anlamına geldiğinden, Aslan’ın iştahı kabardı. Menacerler vasıtasıyla yapılan ilk görüşmeden olumlu sonuç çıkarken, tarafların prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi. Galatasaray Yönetimi, bu transferi 1 ya da 1.5 milyon Euro’ya bitirmeye hazırlanıyor. Hamza hoca, Donk’u orta sahada Selçuk’un yanında defansif güç olarak kullanmayı planlıyor.

EZEQUIEL LAVEZZI

PSG’nin Arjantinli yıldızını gözüne kestiren Sarı-Kırmızılılar, sezon başında Gignac ve Ayew’de yapılan hataları tekrarlamak istemiyor. Lavezzi’nin hem Türkiye’de hem de Avrupa’da büyük işlere imza atabileceğini düşünen yönetim, Fransız kulübünün uygun bir bonservis bedeli istemesi halinde bu işi Ocak ayında da bitirebilir. İş sezon sonuna kalırsa, araya çok sayıda kulüp gireceğinden sıkıntı yaşanacağını düşünen Galatasaray cephesi, önümüzdeki günlerde bir menaceri görevlendirip, Lavezzi ile temasa geçecek.

LEONARD KWEUKE

Aslan’ı yıktıktan sonra, Cim Bom’dan teklif gelmesi halinde değerlendirmeye alacağını söyleyen Kweuke, radara girdi.

Rizespor formasıyla son maçta Galatasaray’ı yıkan, attığı golün yanı sıra 90 dakika boyunca Galatasaray savunmasını dağıtan Leonard Kweuke; Cim Bom’da gündeme gelen son isim oldu. Kamerunlu futbolcu, devre arasında teklif gelmesi halinde bunu değerlendirmeye alacağını söyleyince, Sarı-Kırmızılılar kolları sıvadı. Sezon başında da gündeme gelen 28 yaşındaki futbolcunun, Karadeniz kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Galatasaray Yönetimi, önce Rize cephesiyle görüşüp, Kweuke için nabız yoklayacak.

OUMAR NIASSE

Lokomotiv Moskova’nın 25 yaşındaki forveti için maliyet araştırması başladı. Kiralık formülü de seçenekler arasında.

Son olarak Lokomotiv Moskova formasıyla Beşiktaş’a attığı golle gündeme gelen Oumar Niasse, Galatasaray’da oynamak istediğini açıklayınca, Sarı-Kırmızılılar durumu değerlendirmeye almıştı. Hamza hoca da, Akhisar’dan öğrencisi olan 25 yaşındaki Senegalli forveti kadrosunda görmeyi çok istiyor. Bunun üzerine Galatasaray, yıldız futbolcunun maliyetini araştırmaya başladı. Eğer Rus kulübü, 5 milyon Euro’nun üzerinde bir para talep ederse, kiralık formülü de devreye girebilir. Ancak şu an takımın, hatta ligin en formda oyuncusu konumundaki Niasse’ı, Moskova temsilcisinin bırakmak istememe ihtimali de var. Bu durumda Niasse, kulüpten kendisini bırakmasını isteyecek.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları