TT Arena'da bize yakışmadı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Medipol Başakşehir'e 2-1 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi konuk ekip Başakşehir, 2-1'lik skorla kazandı.

Galatasaray, 32. dakikada Sinan Gümüş'ün kafa golüyle öne geçti. Başakşehir, 36. dakikada Mehmet Batdal ile skoru eşitledi. 1-1 biten devrenin ardından Başakşehir, 60. dakikada Yalçın Ayhan'ın golüyle maçı kazandı.

Bu sonucun ardından Başakşehir, puanını 26'ya yükselterek liderliğini devam ettirdi. Galatasaray ise 20 puanda kaldı. Başakşehir, gelecek hafta sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Galatasaray ise Fenerbahçe ile Kadıköy'de karşılaşacak.

GALATASARAY'IN 11'İNDE DÖRT EKSİK

Medipol Başakşehir'i konuk eden Galatasaray'ın kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti. Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan Adanaspor karşılaşmasının kadrosunda 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Adanaspor karşılamasında oyundan alınmasına gösterdiği tepki sonrası 21 yaş altı takımına gönderilen Yasin Öztekin ile sarı kart cezalısı durumuna düşen Tolga Ciğerci'nin yanı sıra, Lukas Podolski ile Aurelien Chedjou da Riekerink'in ilk 11 tercihleri arasında yer almadı. Bu iki oyuncu, maça yedekler arasında başladı.

ÖNCE GALATASARAY, SONRA BAŞAKŞEHİR

İlk 30 dakika bu şekilde devam ederken, Galatasaray Sinan Gümüş'ün kafa golüyle 32. dakikada öne geçti. Alan savunması yapan Başakşehir, Wesley Sneijder'in iyi ortasında Sinan Gümüş'ün kafa golüyle öne geçti.

Bu golden sonra Başakşehir de benzer bir golle skoru eşitledi. Mossoro'nun Nigel de Jong'un müdahalesiyle yerde kalması sonrası, Uğur Uçar'ın kullandığı duran topa Mehmet Batdal net bir kafa vuruşu yaparak 36. dakikada skoru eşitledi.

EREN DERDİYOK, YÜZDE 100'LÜK POZİSYONU DEĞERLENDİREMEDİ

Galatasaray, 1-1'den sonra tekrar oyunun kontrolünü aldı. Devrenin sonunda belki de maçın en net pozisyonu kaçtı. Bruma, sol kanatta Uğur Uçar'ı çalımı ve hızıyla geçip son çizgiye indi. Eren Derdiyok'u ön direkte topla buluşturdu ama Eren net bir vuruş yapamadı ve skoru değiştiremedi.

Maçın ilk yarısı Sinan Gümüş ve Mehmet Batdal'ın karşılıklı kafa golleriyle 1-1 sona erdi.


Kalan dakikalarda Galatasaray'ımız, beraberlik golünü bulamadı ve 90 dakika sonunda Galatasaray, Başakşehir'e 2-1 mağlup oldu.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları