TT Arena'da o parça koptu mu?

TT Arena'da kopan çatı parçası hakkında son Divan Kurulu'nda konuşan Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün açıklamalarının ardından VARYAP firmasının yaptığı bilgilendirme kafaları karıştırdı.

Son günlerde yaşanan Türk Telekom Arena'nın çatı krizi büyümeye devam ediyor. 10 Ekim günü kuzeyden esen ve İstanbul'u etkisi altına alan rüzgar, montajı bir yıl önce tamamlanan stat çatısının 8 metrelik parçasının kopmasına neden olmuştu.

Kopan çatı parçası hakkında son Divan Kurulu'nda konuşan Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün açıklamalarının ardından VARYAP firmasının yaptığı bilgilendirme kafaları karıştırdı.

G.Saray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, "O panel maç yaparken olmasa bile otobana düşseydi, Allah korusun çok ciddi faciaya sebep verebilirdi" ifadelerini kullanarak durumun ciddiyetini dile getirmişti.

Ancak yaşanan çatı krizinin ardından Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi, Türk Telekom Arena çatısının muhtelif büyüklükteki parçalarının rüzgar nedeniyle çatıdan koparak düştüğü ve bu nedenle faciadan dönüldüğü yönündeki bazı haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Stadın çatısından hiçbir parça uçmamış, saha içine, tribünlere ya da stadyum dışına çatı parçası düşmemiştir. Kopan ya da yiten bir çatı parçası olmadığı gibi, faciaya neden olabilecek bir hasar da meydana gelmemiştir" denildi.

İki açıklama arasındaki uyuşmazlık dikkat çekerken taraftarlara halen net bir bilgi verilmemiş olması da tepki gördü.

RÜZGAR TESTLERİ YAPILDI MI?

Daha önce açıklamalar yapan stadın teknik danışmanı Akın Erişkon, Arena'nın rüzgâr testlerinin yapılmadığını ve stadın oturmadan açılır kapanır çatının monte edilmesi halinde kuvvetli bir rüzgârda çatının otobana uçabileceğini söylemişti. Ancak stadın mimarı Mete Arat bu iddiaları reddederek rüzgâr tüneli deneyleri dahil statla ilgili tüm testlerin yapıldığını ifade etmişti.


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları