"Türk oyuncular..."

Galatasaray'ın Fildişili yıldızı Emmanuel Eboue, şampiyonluğun hikayesini anlattı.

Şampiyonluğun kilit isimlerinden Emmanuel Eboue "Adım Adım Şampiyonluğa" programının konuğu oldu. Başarılı futbolcu, 18. Şampiyonluğun hikayesini Galatasaray Televizyonu'na anlattı.  Fildişili yıldız, "Bu sezonki başarımız sadece futbolcuların değil. Teknik heyetinden doktoruna, masöründen tüm çalışanlara herkes bu kulüp için çalıştı. Bu sezon herkes çok iyi çalıştı. Takımımız da öyle. Takımda yabancı, yerli ayrımı hiç yaşanmadı. Kısa süre içinde bir aile gibi oldu. Özellikle Türk oyuncular dışa çok açıktı, bizi hemen kabullendiler. Bizi kardeşleri gibi gördüler" dedi.

Galatasaray ezeli rakibinin sahasında şampiyonluğunu ilan etti. Pek çok anlamı var bu şampiyonluğun ama en çok anlamı bu katıyor. Bu konu hakkında ne diyeceksin?

Öncelikle taraftarımıza çok teşekkür ederim. Bizi sezon boyu hep desteklediler. Taraftarımızın yanı sıra, bu kulüp için çalışan personele de teşekkür ederim. Çünkü bu kulüpte herkes işini çok iyi yaptı. Sağlık ekibinden masörüne kadar herkes çok iyi bir iş çıkardı.

Sene başında çok iyi bir takım kuruldu. Bu kadar kısa sürede başarı gelmesini neye bağlıyorsun?

Bu sezonki başarımız sadece futbolcuların değil. Teknik heyetinden doktoruna, masöründen tüm çalışanlara herkes bu kulüp için çalıştı. Bu sezon herkes çok iyi çalıştı. Takımımız da öyle. Takımda yabancı, yerli ayrımı hiç yaşanmadı. Kısa süre içinde bir aile gibi oldu. Özellikle Türk oyuncular dışa çok açıktı, bizi hemen kabullendiler. Bizi kardeşleri gibi gördüler. Bizi bu kadar çabuk kabullendikleri için onlara bir kez daha teşekkür ediyorum.

Fatih Terim hakkındaki düşüncelerini alabilir miyim?
"Hocam"a ve yardımcılarına buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Takımın bir bütün olmasında hocamın payı çok büyük. Takımda kimin bir sorunu olursa olsun ilgilendi. Bir sıkıntınız varsa hocamla konuşursunuz ve o sorunu hemen halleder. Hocam bu sezon yaşadığımız tüm sorunları çözdü. O bize babalık yaptı. Ona çok büyük saygı duyuyorum. Bu sezonki başarımızda onun payı çok büyük.

Türkiye Ligi'ndeki ilk sezonunda yaşadığın tecrübeler hakkında neler söylemek istersin?
Benim Türkiye'deki ilk sezonumdu. Ancak çok büyük bir tecrübe edindiğimi söyleyebilirim. Galatasaray sahada büyük bir mücadele ortaya koyan, özellikle derbilerde adeta savaşan bir takım. Çünkü bu kulüp büyük maçları kaybetmeyi sevmiyor. Böyle bir taraftar grubunun önünde oynamak da benim için büyük bir mutluluk oldu. Çünkü onlar çok duygusal ve tutkulu bir taraftar grubu. Bizi nerede olursa olsun desteklemeye geldiler. Havaalanında bile bizi yalnız bırakmadılar. Dolayısıyla ilk sezonumun ardından şunu söyleyebilirim ki, burada oynamaktan ve Türk futbolcularla tanışmaktan dolayı çok mutluyum. Onlar benim kardeşlerim gibi. Bizim takımımızda Türk-Afrikalı ayrımı yok. Biz bir bütünüz ve birlikte savaşıyoruz. Bir kulüp için de en önemli şey budur.

Geriye dönüp baktığında sezon içerisinde senin için en önemli golün hangisiydi?

Benim için bütün gollerim çok özel. Çünkü gollerim, benim daha iyi oynamamı sağlıyor, beni motive ediyor. Böylece takım arkadaşlarıma da yardım edebiliyorum. Biz, dışarıdaki insanlara bir aile olduğumuzu gösterdik. İspanyol, Afrikalı, Brezilyalı, Türk fark etmeden bir aile olduk ve aynı şey için savaştık. Dışarıdakilere, bir bütün olduğumuzu çok iyi bir şekilde gösterdik. Gençlerbirliği maçında attığım gol benim için çok özeldi. Çünkü ilk golümdü. Aynı zamanda o golle maçı kazanmamız da çok önemliydi. Ve tabi ki Fenerbahçe maçı, gol atmam ve kazanmamızdan dolayı benim için çok özel.

EBOUE VE BEBEKLERİ...


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları