Ulueren: 'Ona ayıp ettiler'

Serhat Ulueren, Galatasaray'ın Alanyaspor maçını bu sözlerle değerlendirdi...

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmayı Galatasaray, 5-1 kazandı.

Vatan Gazetesi yazarlarından Serhat Ulueren, "Böyle oynayın helal olsun size" başlıklı yazısında maçı yorumladı

İŞTE O SÖZLER...

Buldun mu atacaksın, affetmeyeceksin. Aynı dünkü G.Saray gibi. Rakip 45’te Gassama ile kendini vurunca 2. yarı G.Saray’ın üzerinden stres kalktı ve Sneijder’in liderliğinde kolay bir galibiyet geldi.

İstesem yine G.Saray’ı eleştirecek o kadar çok şey bulurum ki. Misal; Sneijder böyle savunmasız, helva gibi dağılmış rakip olunca tüm hünerlerini sergiledi. Oynasa ya F.Bahçe’ye, Başakşehir’e derim. 5-1’e rağmen Hakan Balta ve Semih’ten bir cacık olmaz derim. Bruma deplasmanda olduğu gibi Arena’da da atsana derim.

Ama bu kez içimden eleştirmek gelmiyor. Haksızlık yapmayalım G.Saray’a ve Riekerink’e. Çünkü aylar sonra G.Saray’ın 30-40 dakika tempolu oyununa, hücum zenginliğine şahit oldum. Seyretmesi de çok keyifliydi.

İlk 10 dakika içinde Alanya 2-0 da öne geçebilirdi, 2. yarı maç 3-3’e, 4-4’e de gelebilirdi. Ama gecenin yıldızı Sneijder’di. Topun altına girerek yaptığı o muazzam vuruşta, top rakibe çarpmadıysa fizik kurallarına aykırı bir durum ortaya çıktı. Yasin’in pasında Sneijder saniye dolmadan kaleciyi ileride görüp o vuruşu yaptıysa şapka çıkarmak lazım. Gençliğimde Maradona’nın bu tip gollerinde kendimden geçerdim. Cruyff’un yine topun altına girip attığı gol ve paslarda coşardım ve aynısı yapabilmek için günlerce çalışırdım.

SABRİ’YE AYIP ETTİLER

İşte dünkü Sneijder’i en azından sezonda içinde 6-7 maçta böyle görmeye hakkımız yok mu? Futbolseverler Sneijder, Yasin, Bruma’yı dün geceki gibi izlemek için stada koşmuyor mu? O zaman bu yeteneğinizi sadece Alanya’ya karşı değil, sezonun diğer maçlarında da göstermek G.Saraylı futbolcuların görevi olmalı.

Seyirci ilk yarı Sabri’ye yine ayıp etti. Yenilen golde Sabri’den çok Semih’in hatası vardı. Üstelik atılan 2. golde Sabri’nin katkısı yadsınamaz.

Galatasaray 16 haftayı ağırlıklı olarak kötü oynayıp 33 puanla 3. bitirmesi bence olağanüstü başarı. 2. yarı transfer yapılmasa bile rakipler G.Saray’dan korksun

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları