Ve korkulan oldu!

EURO2012 öncesinde korkulan başa geldi. Hollanda kampında siyahi oyunculara yönelik ırkçı tezahüratta bulunulduğu ifade edildi. İşte haberin detayları...

EURO2012'nin favorileri arasında bulunan Hollanda antrenmanında turnuva öncesinde yaşanan bir olay can sıktı. Irkçılık yine sahnede...

Turnuva öncesi hemen hemen herkesin üzerinde durduğu ve ırkçılık karşıtı mesajlar verdiği olaya Hollanda kampında tanıklık edildi. Kadrosunda bir çok siyahi futbolcu barındıran Portakallar'ın antrenmanı sırasında 'maymun sesleri' çıkarıldığı ifade edilirken bu olayın Auschwitz kampı ziyaretinin ardından meydana gelmesi kaptan van Bommel'in tepkisini çekti.

Hollandalı gazetecilerin bazılarının bu sesleri duymadığını söylemesi üzerine sinirlenen van Bommel; "O zaman kulaklarını daha iyi açmalısın. Eğer bunu duymadıysanız ve duymak istemiyorsanız bu ırkçılıktan da kötü bir şey" diyerek sert çıktı.

Olayın, Krakow'da yaşayan ve Wisla Krakow taraftarı olduğu düşünülen bir grubun yaptığı iddaa edildi. Krakow'da kamp yapan Hollanda'nın kendi saha ve tesislerini kullanmasını istemeyen taraftarların bu nedenle tepkilerini göstermek üzere Miejski Stadına gittikleri ifade edildi.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları