'Yeşil Dev'e ırkçı saldırı!

Portekiz Ligi ekiplerinden Porto'nun, Benfica ile oynadığı karşılaşmada mükemmel bir gole imza atan Hulk'a çirkin bir saldırıda bulunuldu.

Portekiz Ligi'nin 21. haftasında Benfica deplasmanına konuk olan Porto sahadan 3-2'lik üstünlükle ayrılırken, mavi-beyazlı ekipte Hulk'un attığı 'akılalmaz' gol zihinlerden silinmedi. Fakat gol kadar gündem yaratan bir başka olay da Benfica taraftarlarının Hulk'a yönelik 'ırkçı' saldırısı oldu.

Karşılaşmanın 7. dakikasında perdeyi açan gole imza atan Hulk'un golü maça damga vururken, Benfica tribünlerinden gelen sesler bu futbol resitaline gölge düşürdü. UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Manchester City karşılaşmasında, City'nin siyahi oyuncularına yönelik Porto tribünlerinden çıkarılan 'maymun sesleri'nin benzeri bu sefer kendi oyuncularına; Hulk'a, Benficalılar tarafından çıkarıldı.

İnternete düşen görüntülerde de net olarak duyulduğu üzere; golden önce topu ayağına alan Hulk'a, kırmızı-beyazlı ekibin taraftarları maymun sesi çıkararak 'ırkçı' bir saldırıda bulunuyorlar. Brezilyalı süper solak ise, bunlara aldırış etmeden devam ettiği pozisyonda maça damgasını vuran o muhteşem gole imzasını atıyor.

Dünya futbolunun son dönemlerde yaşadığı en büyük problemlerden birisi olan ırkçılığın, Benfica tribünlerinden çekilen görüntülerle de belgelendiği bu olayın ardından Portekiz Futbol Federasyonunun nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları