Gerets Liverpool'u çözdü!

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool ile 27 Eylül Çarşamba günü İngiltere'de oynanacak dev karşılaşma öncesi harıl harıl dersine çalışıyor.

Bordeaux karşısında alınan sürpriz beraberliğin ardından, İngiliz ekibiyle deplasmanda oynanacak maçın öneminin daha da artması üzerine kolları sıvayan Gerets, Liverpool'un son dönemde yaptığı 3 karşılaşmayı yakın takibe aldırdı ve kırmızı-beyazlı takımın tüm taktiksel sırlarını ortaya çıkardı.

Liverpool'un ligde Everton'la ve Devler Ligi'nde PSV Eindhoven'la Hollanda'da oynadığı maçları alt yapı antrenörlerinden Emrah Bayraktar'a izlettiren ve detaylı rapor alan Gerets bununla yetinmeyerek İngiliz ekibinin önceki akşam Newcastle United'la yaptığı karşılaşmayı bizzat izleyerek bol bol not tuttu.

Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'le birlikte gittiği İngiltere'den dün dönen Gerets'in, Trabzonspor maçının hemen ardından, futbolcularına tüm bilgileri ve taktiksel verileri aktaracağı bildirildi.

Futbolcuları uyardı

Bu arada Liverpool maçına odaklanan Belçikalı teknik adamın, sarı - kırmızılı futbolcularla bir toplantı yaparak Trabzonspor karşılaşmasına en iyi şekilde motive olmalarını istediği öğrenildi. Gerets'in, oyuncularından sadece Karadeniz ekibiyle yapacakları maçı düşünmelerini isteyip, her karşılaşmaya ayrı ayrı motive olmaları gerektiğinin altını çizdiği vurgulandı.

60 metreden gol

Liverpool'lu Xabi Alonso, Gerets'in tribünden izlediği Newcastle maçında uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir gole imza attı. 79. dakikada, Harper'ın kalesinden uzaklaştığını gören Alonso 60 metreden nefis bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0 yaptı. Alonso sevincini en yakınındaki arkadaşı olan kaleci Reina ile paylaştı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları