"İnancımız var"

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Anfield Road Stadı'nda olmaktan dolayı son derece memnun olduğunu söyledi. Galatasaray'ın bugün Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda deplasmanda karşılaşacağı Liverpool maç öncesi dün akşam Anfield Road Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Gerets, hayatında en çok istediği şeyin, futbolcu veya antrenör olarak bu sahada bulunmak olduğunu ifade ederek, "Böyle kutsal bir sahada oynayacak olmak bizi sevindiriyor. Bu sözlerimi futbolcularıma, bu sahada oynamanın önemini anlatmak için söylüyorum. Burada oynayabilmek için tüm paramı verirdim. Ayrıca, İngiliz seyircisinin iyi ya da kötü olarak arkasında olmasını görmemiz, hepimiz için iyi bir ders olacaktır. Bu da yanlış anlaşılmasın bizim seyircimiz de mükemmeldir" dedi.

Bir basın mensubunun ''Ligdeki performans Liverpool maçında puan almaya yeter mi?'' şeklindeki sorusu üzerine Gerets, "Şampiyonlar Ligi her zaman başka bir platform. Puan alacağımıza inanmasak, burada olmayız. Bizim, nerede olursa olsun, bu maçı kazanma inancımız vardır. Bu kalitede bir ekibiz. Tabiki 4-5 forvet oyuncusuyla sahaya çıkmayacağız.  Dikkatli bir ofansif futbol oynayacağız'' yanıtını verdi. Gerets, hasta olan İnamoto dışında takım olarak tam kadro olduklarını belirterek, takımdan sonra Liverpool'a gelen Okan ve Mehmet Güven'e hazır olmalarını daha önce söylediklerini anlattı. Gerets, basın toplantısına başlarken, bir gazetede yer alan röportajının eksik yansıtıldığını belirterek, tepki gösterdi.

Bir hayli sinirli olduğu gözlenen Eric Gerets, şöyle konuştu: ''Bana maçta '0-0 veya 1-1'lik neticeden memnun olur musunuz?' diye soru sorulmuştu, ben de 'Şampiyonlar Ligi'ni kazanan bir takımın sahasında zor bir deplasmanda berabere kalmak çok iyi bir sonuçtur, dünyadaki her antrenör de böyle bir sonucu almaktan memnun olur. Burada tabiki hedefimizin nerede olursa olsun kazanmak istediğimizi ve bizim hedeflerimizin ve kalitemizin de buna müsait olduğunu' söylemiştim. Bundan dolayı üzgün ve kızgınım, maalesef bazı şeyler doğruluğuyla yansıtılmamış. Çalışmalarımız oyunu dar alanda kabul etmekti, bunu çalıştık. Daha önceki yaptığımız hatalardan ders alarak, iyi yönde çalıştık. Bundan böyle sadece televizyonda canlı yayında röportaj vereceğim.''

Sarı kırmızılı futbolcu Ayhan ise, 5 sene önce karşılaştıkları Liverpool'un bu sene çok daha iyi olduğunu ifade ederek, "Rakibimiz 2 sene önce Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon oldu. Ama puan ya da puanlar alabileceğimize inanıyorum" dedi.

Teknik Direktör Erik Gerets yönetiminde Anfield Road Stadı'nda 1 saat süren antrenmanın, sadece 20 dakikası basına ve taraftarlara açık olarak gerçekleştirildi.

Antrenmanın başında Gerets, futbolcularıyla saha içinde yaklaşık 10 dakika süren bir toplantı yaparak, uyarılarda bulundu. Futbolcuların daha sonra Liverpool maçının taktiğini denediklerini öğrenildi.

Antrenmana, İnamoto'nun hastalanmasının ardından Liverpool'a gelen Okan ve Mehmet Güven de katıldı.

Galatasaray'ın Liverpool maçına Mondragon, Sabri, Song, Tomas, Orhan, Hasan Şaş, Ayhan, Iliç, Mehmet Topal, Arda ve Hakan Şükür muhtemel 11'iyle çıkması bekleniyor.

Liverpool'un ise sahada Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Riese, Gerrard, Alanso, Sissoko, Luis Garcia (Gonzalez), Kuyt ve Bellamy muhtemel kadrosuyla yer alması bekleniyor.

-SAHA ZEMİNİ BEĞENİLDİ-

Galatasaray'da futbolcular ve teknik heyet sahanın zeminini çok beğendi. Antrenör Erdal Keser, zeminden övgüyle bahsederek, ''Burada yapılacak pas hatasından sonra zemin asla suçlanamaz'' dedi.

-FUTBOLCULAR YÜRÜYÜŞ YAPTI-

Galatasaraylı futbolcular, Liverpool'un tarihi doklarının bulunduğu sahilde yürüyüş yaptı.

Önümüzdeki yıl kuruluşunun 800. yılını kutlayacak olan Liverpool kentinin ortasından geçen Mersey Nehri sahilindeki tarihi Albert Dock gezinti alanında yürüyüş yapan futbolculara, İngiliz futbol severlerinin de ilgi gösterdiği dikkat çekti.

Bu arada, antrenman sonrasında Liverpool Kulübü Galatasaraylı yöneticilere akşam yemeği verdi.

Londra'dan bugün Liverpool'a gelen başkan yardımcısı Adnan Polat da futbolcuları teker, teker öperek yarınki karşılaşma öncesinde başarılar diledi.

Kaynak: DHA - AA

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları