"İsimler umurumda değil"

Eric Gerets, teknik direktörlükteki başarısının yanı sıra dobralığı ile tanınır. Belçikalı çalıştırıcı öyle dobradır ki, karşısındaki kim olursa olsun, sözünü sakınmaz. İçinde ne varsa sayar döker. İşte o Gerets bu kez de futbolcuları için konuştu. İsim vermeden bazı oyuncularına sert uyarılarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü, "İsimler benim umrumda değil. Ben, futbolcunun geçmişine değil, bugününe bakarım. Geçmişte kimin yıldız olup tarih yazdığı beni ilgilendirmez. ’Ben şunu yaptım, bir efsane oldum’ diye kimse Galatasaray’da banko oynayacağını zannetmesin. Geçmiş, geçmişte kalmıştır. Benim şu an gerçek liderlere ihtiyacım var" dedi.

Takım olarak bu sezon bekleneni veremediklerinin altını çizen Gerets, "Biz geçen sezon rekor puan toplayarak, 83 puanla şampiyon olduk. Son şampiyonun bir tek hedefi vardır; bir kez daha zirvede yer almak. Biz şampiyon takıma yakışır bir oyun sergileyip, yeniden şampiyon olmalıyız" ifadesini kullandı.

Kaçan bir şey yok

Erik Gerets, kendisi ve futbolcuları için yapılan eleştirilere de değinerek, "Bazı insanları anlamakta güçlük çekiyorum. Birkaç maç kötü gitti diye her şey bitmiş gibi davranıyor. Halbuki ortada kaçan bir şey yok. Daha sezonun başında sayılırız. Kara tablo çizmenin hiçbir anlamı yok. Takım yine aynı takım, ben yine aynı teknik direktörüm. Biz bu kadroyla şampiyon olduk. Bunu yeniden neden başarmayalım ki! Artık huzur istiyoruz. Bizi rahat bıraksınlar. Ne ben, ne de futbolcularımın bir yere gittiği yok. Hepimiz burada Galatasaray’ın başarısı için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları