"Kazanmak zorundayız"

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, 3 büyük kulübün teknik direktörlerinin tartışılıdığını ifade ederek, "Bizi rahat bırakırlarsa başarılı olacağımızdan kuşkum yok" dedi. PSV Eindhoven maçı öncesi, tarşılaşmanın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Gerets, son dönemde Galatasaray'ın aldığı kötü sonuçlar nedeniyle eleştirilmesi üzerine şunları söyledi: "Biz bu durumlara alıştık. Geçen sezon şampiyon olduğumuzda bile tartışıldık. Tek sevindirici olan, bu konuda yanlız değilim. Diğer hocalar da tartışılıyor. Bizi rahat bırakırlyarsa başarılı olacağımızdan kuşkum yok. Her ülkede bir kural vardır. Maçları kazanamazsanız baskı olur. Türkiye'de bu biraz daha fazla oluyor. Bu zorlukları aşarak, başarılı olmaya çalışacağız."

Gerets, Hollandalı bir gazetecinin, "3 ayrı ülkede şampiyonluk yaşadınız. Geçen sezon da burada zorluklar içinde şampiyon oldunuz. Bu 3 şampiyonluğu kıyaslar mısınız?" şeklindeki sorusuna şöyle cevap verdi: "Şampiyonluk daima güzeldir. Ama ne olursa olsun, geçen seneki şampiyonluğu, rekor olan 84 puanla ulaştığımız için unutmayacağım. 84 yaşına gelip bir bardak şarap ve puro içerek bu şampiyonluğu hatırlayacağım."

"Şimdi kazanmak zorundayız"

Galatasaray'ın yarın PSV Eindhoven ile yapacağı maçı da değerlendiren Eric Gerets, "Bordeux maçında 2 puan kaybettik. Şimdi kazanmak zorundayız. Zorlu bir maç olacak, ama bu maçtan 3 puan almak istiyoruz. PSV'deki dostları, Koeman'ı görmek güzel. Ama maçı kazanıp, onlarla maçtan sonra keyifli bir sohbet yapmak istiyorum. Koeman'la yıllarca beraber oynadık. Birlikte 7 yılda 6 lig, 2 kupa şampiyonluğu kazandık. Birlikte oynarken 4'lü defans oyuyorduk. Ama 3'e dönmüştük. Çünkü Koeman sürekli gol atmak için ileri gidiyordu. Bizim dönemimizdeki futbolcuların bir çoğu şimdi çok iyi teknik direktör durumuna geldiler" diye konuştu.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları