Koeman'ın "İlk 20 dakika" planı

Galatasaray'ın, Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda karşı karşıya geleceği rakibi PSV Eindhoven'ın teknik direktörü Ronald Koeman, savunmada iyi bir performans göstermeleri halinde rakipleri karşısında başarılı olabileceklerini söyledi.

Koeman, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda dün düzenlediği basın toplantısında, oyunun ilk 20 dakikasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:  ''Oyunun başında baskı kuracaklar ve çok risk alacaklar, ama oyunun ilerleyişinde küçük kazalar olursa, güven kaybı olabilir. Bu tür maçlarda sonucun ne olacağını tam olarak kestiremezsiniz. İlk 20 dakika mutlaka oyundaki inisiyatifi elimize almaya çalışacağız. Ama savunmada iyi oynarsak ve minimum top kaybı yaparsak, başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Bence bu gücümüz var.''

Sahadaki her oyuncunun, stattaki taraftarlardan etkileneceğini kaydeden Ronald Koeman, ancak oyuncularının, kendilerini oyuna verip başarılı olacağına inandığını söyledi.

Olimpiyat Stadı'nın büyük bir stat olduğunu anlatan Koeman, ''Bakalım, seyirciden hakem etkilenecek mi? Bordeaux maçı tecrübesinden sonra o kadar seyirci gelecek mi? Deplasmanda oynamak her zaman çekincedir ve biz bu çekinceleri yaşıyoruz'' dedi.

-''GALATASARAY'I ÇOK İSTİKRARLI BULMUYORUM''-

Koeman, Galatasaray'ı çok istikrarlı bulmadığını da kaydederken, özellikle Liverpool maçında, iki devrede farklı oynadığını ifade etti.

Bu maçta Galatasaray'ın ilk yarıda 3 orta saha oyuncusu ile oynadığına dikkat çeken Ronald Koeman, ''Ama ikinci yarı oyunun inisiyatifini eline alıp, 4 atak oyuncuyla ne yapabileceklerini gösterdi. Galatasaray'ı çok istikrarlı bulmuyorum, ama gidişi değiştirecek oyuncuları var. Hakan Şükür ve diğer teknik oyuncuları var. Fizik olarak da güçlüler'' ifadesini kullandı.

-''ŞAŞ OYNAMIYOR MU?''-

Koeman, toplantıda bir basın mensubunun Hasan Şaş'ın yarın oynamayacağını belirtmesi üzerine şaşkınlığını gizleyemedi.

''Şaş oynamıyor mu? Bunu yeni duyuyorum ve doğru olup olmadığını bilemiyorum'' diyen Hollandalı teknik adam, ''Eğer bu doğruysa kanatları iyi kullanan Hasan Şaş'ın oynamaması, Galatasaray için kayıp'' yorumunu yaptı.

-''HAKAN ŞÜKÜR'E KARŞI OYNADIM''-

Hakan Şükür ile ilgili bir soru üzerine de Koeman, ''Hakan'a karşı oynadım. Tehlikeli bir oyuncu, ama yaşı ilerledi. Yarın akşam göreceğiz'' dedi.

Koeman'ın ''Hakan'a karşı oynadım'' dediği sırada Hollandalı basın mensuplarının gülüşmesi dikkat çekti.

-''GERETS'İ GÖRMEKTEN MEMNUNUM''-

Gerets ile birlikte oynadığını ve uzun süredir görüşmediğini anlatan Koeman, ''Burada yeniden onu görmekten memnuniyet duyuyorum'' ifadesini kullandı.

Gerets ile hiçbir zaman teknik direktörlük konularını konuşmadıklarını anlatan Koeman, ''Kendisi başarılı bir teknik direktörlük kariyeri yaşadı. Yarın yenersek Gerets'e sadece 'Kusura bakma' diyebilirim'' şeklinde konuştu.

Koeman, Gerets'in oynadığı PSV Eindhoven'ın 19 yıl önce Galatasaray'a karşı ilk 20 dakikada 2-0'lık galibiyete ulaştığını hatırlatarak, aynısını kendilerinin de yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

-COCU: ''BİR PUAN İYİ AMA GALİP GELMEK İSTERİZ''-

Toplantıya katılan PSV Eindhovenli futbolcu Cocu ise yarınki karşılaşmada alınabilecek 1 puanın iyi bir netice olabileceğini, ancak kendilerinin galip gelmeyi tercih edeceğini söyledi.

Cocu, Türkiye'de daha önce maçlar yaptığını da hatırlatarak, ''Türk takımları seyircinin de etkisiyle ilk 20 dakikada bastırıyor. Yarın da bu olacaktır. Biz elimizden gelenin en iyisini yapacağız'' dedi.

PSV Eindhoven hazır!

Galatasaray'ın, yarın Şampiyonlar Ligi'nde karşı karşıya geleceği Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı, hazırlıklarını tamamladı.

Maçın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, teknik direktör Ronald Koeman yönetiminde yapılan antrenmana, bütün futbolcular katıldı. Koeman, futbolculara önce kanatlardan ortalarla şut idmanı yaptırdı. Oyuncuların bu idmanda fazla başarılı olmadığı gözlenirken, kaleci Gomes güzel kurtarışlarıyla dikkat çekti. Futbolcular daha sonra uzaktan kaleye şut attılar.

 

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları