Kral kulübeye doğru!

Galatasaray'da bu sezon ilk kez gerçek anlamda forma savaşı başladı. Ligin başından beri birçok sıkıntı ile savaşa savaşa yol alan sarı kırmızılı takımın, sezon başında 4 golcüsünden ikisi Ümit Karan ve Hasan Kabze uzun süreli sakatlanmıştı. Sonra bunlara Necati de eklendi. Dönem dönem, Hasan Şaş, Ergün, Tolga, Orhan Ak ve Ayhan sakatlıkları yüzünden takımlarını eksik bıraktılar.

Sakatların düzelmesiyle birlikte Gerets bu kez kadro seçiminde büyük zorluk yaşıyor. Forvette 4 kaliteli oyuncuya sahip olan Gerets, Ümit Karan'ın form tutmasıyla Hakan Şükür'e yedek kulübesine çekmeyi planlıyor. Tecrübeli oyuncunun büyük bir ihtimalle Gençlerbirliği maçında Gerets'in yanında kulübede oturması bekleniyor.

Ayrıca Carrusca'nın kupa maçındaki başarılı futbolu, Arjantinli futbolcuya da ilk onbir şansı yarattı. Carrusca'nın oynaması halinde Arda sağa, Hasan Şaş yedek kulübesine Hakan Şükür'ün yanına gidecek ya da Gerets, Hasan'dan vazgeçmeyip, Carrusca'yı yedek kulübesine gönderecek.

Öte yandan Bursaspor maçında oynamayıp, cezası biten Orhan Ak, formasına kavuşurken, Ergün yedek kulübesine dönecek. Yine Bursaspor maçında başarılı olan Tolga'nın kulübeye dönüp, Song'a yer açması sözkonusu.

Savunmanın sağında da Sabri, Cihan'dan formayı geri alacak. Orta alanın ortasında da İnamota, Ayhan, Mehmet Topal ve Okan arasındaki forma savaşı da her geçen gün artıyor.

Görüldüğü gibi Gerets, her mevkiide birden fazla alternatif bir kadroya sahip. Galatasaray'da sezon başından beri ilk kez, bütün takım bir arada forma savaşı için mücadele etmeye başlayınca Gerets tatlı bir sıkıntı yaşamaya başladı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları