"Leo Franco 1'inden sonra gelecek"

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, yeni transferimiz Leo Franco'nun 1 Temmuz'dan sonra İstanbul'a geleceğini söyledi.

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Hollanda kampında Galatasaray TV'ye özel açıklamalarda bulundu.

Öncelikle yeni sezonla ilgili düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.

Bilindiği gibi bu sezonu erken açmak zorundaydık ama bunu yaparken de Haziran ayının içinde milli maçlar nedeniyle maç oynamış arkadaşlar vardı. Bir de sakatlar vardı. Dolayısıyla üç gruba yönelik planlama yapmak zorunda kaldık. Sezonu 22'sinde açtık. 27'sinde de planlandığı üzere buraya geldik. İlk antrenmanımıza çıktık. Ayağımız uğurlu geldi. Yağmurla birlikte indik. Herşeyden çok memnunuz. Gerek otel gerek sahalar çok iyi. Tam istediğimiz gibi umarım iyi bir çalışma dönemi geçiririz. Bu senenin diğer yıllardan farkı çok erken bir UEFA müsabakası oynayacak olmamız. 11 Temmuz’a kadar burada kalıp Türkiye'ye döneceğiz. İlk maçımıza hazır bir şekilde çıkmak istiyoruz. Zaten ondan önce hiç bir resmi maç oynayamayacağımız için 4 tane hazırlık müsabakası organize ettik. Mümkün olduğunca takımı maç seviyesine çıkarmak lazım. Bu hazırlık müsabakalarının da bu yönde katkısı olacağına inanıyorum.

Galatasaray Zayton Kupası'na katılıyor ve ilk maçı 1 Temmuz’da...

Daha kuvvetli takımlara doğru planlama yaptık. Bu turnuvada da en son maçı Bayer Leverkusen'e karşı oynayacağız. Ondan sonra Türkiye'ye döneceğiz. Zaten 15 Temmuz’da erken saatlerde Kazakistan'a doğru hareket edeceğiz.

İklim koşullarının böyle olması çok güzel bir çalışma şartı sunacak.

Çok daha iyi olacak, biliyorsunuz İstanbul'da geldiğimiz gün 35-37 dereceye yükselmiş bir sıcaklık vardı. Futbolcuların antrenman yaparken yaşadıkları güçlükleri biliyoruz. Burası çok daha iyi bir ortam diye düşünüyorum.

Kafilede 33 futbolcu var. Paf takımdan gelenler var. Yeni transferler var. Galatasaray TV seyircilerine kadro yapısı ile ilgili söylebileceğiniz bir tüyo var mı?

Şimdi genç oyuncularımız da var bunun dışında U-21 ve U-19'un maçları var. Dolayısıyla ayın 16'sında milli takım kampına gidecek oyuncularımız olabilir. Bunun dışında sakatlarımız var ve yeni katılacak olanlarımız var mesela Nonda, Kewell ve Leo Franco ayın birinden sonra İstanbul'a gelecekler. Sağlık muayenesinden sonra da kampa dahil olacaklar.

Son olarak Kazakistan'a dönmek istiyorum. Çünkü siz gittiniz.

Daha önce gitmiştim ama bu oynayacağımız takım Rus sınırına yakın bir yerde, İstanbul'dan altı buçuk saatte gidilen bir yer. Çok iyi koşullar olduğu söylenemez. Onların bir avantajı şu an ligde 11. maçlarını oynadılar. Bugün de maçları vardı. 4-1 galip gelmişler. Biz de bir arkadaşımızı izlemek için oraya gönderdik. Her yöntemi kullanıyoruz. En hazır bir şekilde rakibimizin karşısına çıkmak için.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları