Nonda inadı yaradı

Nonda sezonun geride kalan 6 haftasını çoğunlukla yedek kulübesinde geçirmesine karşın ligin en fazla gol atan oyuncusu durumuna yükseldi.

Galatasarayımız'ın Kongolu yıldızı Shabani Nonda sezonun geride kalan 6 haftasını çoğunlukla yedek kulübesinde geçirmesine karşın ligin en fazla gol atan oyuncusu durumuna yükseldi.

Nonda ligde toplam 100 dakika oynamasına rağmen 5 gol atarak adeta teknik direktör Frank Rijkaard'ı da yanıltmış oldu. Sezon başında Rijkaard, Nonda'nın sürekliliği olmadığı düşüncesiyle gönderilmesini düşünüyordu. Rijkaard'dan olumsuz rapor alan futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel ise Hollanda kampı ve sonrasında Nonda ile yaptığı iki görüşmede de; Frank Rijkaard'ın kendisini kadroda düşünmediğini belirtip, kulüp bulmasını istedi. Ancak Nonda bu talebe karşı koydu ve Galatasaray'da kalmakta inat etti. Transfer süserisinin son günlerine kadar Kongolu futbolcu ile ilgili tartışmalar sürdü. Sarı kırmızılı kulübün Bursaspor'dan transfer etmek istediği Sercan'a karşılık Nonda'nın ismi takasta ön plana çıktı. Ancak Galatasaray ile Bursapor öncelikle bonservis bedelinde anlaşamayınca Sercan Bursaspor'da Nonda ise sarı kırmızılı kulüpte kaldı. Tüm bu olumsuz koşullara karşı Frank Rijkaard, Nonda'yı yedek kulübesinde bekletmeye devam etti. Shabani Nonda, Netanya ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında 3 gol birden atmasına karşın, sonraki lig maçında Rijkaard tarafından yine yedek kulübesinde yer aldı. Nonda bu olumsuz tavra rağmen kapris yapmadan çalışmalarına devam etti. Kongolu golcü sonunda Kasımpaşa maçında inadının ödülünü aldı ve 45 dakika 3 gol birden atarak, performansıyla en başta teknik direktör Rijkaard olmak üzere herkesi şaşırttı.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları