"Onur maçım olacak"

Hollanda ekibine 2-1 yenildikleri ilk maçta yediği hatalı golü unutamayan Kolombiyalı file bekçisi, "O hatayı telafi etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Eğer oradan 3 puanla dönersek, buna en çok ben sevineceğim" dedi.

2002 yılından beri forma giydiği Galatasaray’da tam 138 lig karşılaşmasına çıkarak istikrar abidesi olan Aly Faryd Mondragon, sarı kırmızılı takımdaki en şanssız maçını iki hafta önce PSV Eindhoven karşısında oynamıştı. Takımı 1-0 önde iken, Kromkamp’ın 59. dakikada vurduğu şutta topu elinden kaçıran Kolombiyalı file bekçisinin bu hatası sonucu girdikleri şoktan kurtulamayan sarı kırmızılılar, daha sonra bir gol daha yiyerek sahadan 2-1 mağlup ayrılmıştı.

Üzüntüsünden ağlamıştı

Yaptığı hatayı kendisine yakıştıramayan Mondragon, maçtan sonra kimseyle konuşmamış ve dakikalarca göz yaşı dökmüştü. Yarın Hollanda takımına karşı bir kez daha mücadele edecek olan tecrübeli kaleciye duygularını sorduk... "Bu, benim gurur maçım olacak" diyerek sözlerine başlayan Mondragon, PSV Eindhoven’a şanssız bir şekilde yenildiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

PSV bizden iyi değil

"İlk maç futbol kariyerimdeki en kötü karşılaşmalardan biriydi. İnanılmaz bir gol yedim. Yaptığım hata takım arkadaşlarımı da olumsuz etkiledi ve kazanabileceğimiz maçtan puansız ayrıldık. O maç hala aklımda. Bir türlü unutamıyorum. Ne yapıp edip, o hatayı telafi etmem gerektiğini düşünüyorum. Eindhoven’daki maç bu bakımdan benim için özel bir anlam taşıyor. Onur maçım olacak. İstanbul’daki karşılaşmayı herkes gördü. PSV Eindhoven kesinlikle bizden iyi takım değil. Eğer oradan 3 puanla dönersek, inanın en çok ben sevineceğim."

Kara bulutlar dağıldı

G.Saray’ın ligdeki durumunu da değerlendiren Faryd Mondragon, artık iyi oynamaya başladıklarını ve kötü günlerin geride kaldığını söyledi. Kolombiyalı kaleci, "Erciyesspor deplasmanında başlayan çıkışımızı Gençlerbirliği maçında da sürdürdük. Takımın üzerindeki kara bulutların dağıldığına inanıyorum. Bundan sonraki lig maçlarında da başarılı sonuçlar alacağız" diye konuştu.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları