PSV ile 6. karşılaşma!

Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda oynayacağı Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla Avrupa kupaları tarihinde 6. kez karşılaşacak.

Hollanda temsilcisi ile tarihinde 5 maç yapan sarı-kırmızılılar, 2 galibiyet 3 de yenilgi aldı. Bu karşılaşmalarda PSV Eindhoven'a 6 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 8 gol gördü.

PSV Eindhoven ile tarihinde ilk kez 1987-88 sezonunu Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda eşleşen ''Cim bom'', evinde 2-0 kazanmasına rağmen, deplasmanda rakibine 3-0 yenilerek elenmekten kurtulamadı.

Galatasaray, son olarak 2001-2002 sezonunda, Şampiyonlar Ligi'nde 1. turda oynadığı grup karşılaşmalarında evinde 2-0 yendiği rakibine deplasmanda 3-1 mağlup olmuştu.

Galatasaray, bu sezon ise grupta oynadığı ilk karşılaşmada PSV Eindhoven'a 2-1 yenildi.

-TÜRK VE HOLLANDA TAKIMLARI-

Avrupa kupalarında Hollanda takımları, Türk takımlarına büyük üstünlük kurdu.

Hollanda takımları, oynanan 28 maçın 20'sini kazanırken, Türk ekipleri sadece 5 galibiyet elde etti. İki ülke takımları arasındaki 3 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Türk takımları, Hollanda ekipleri içinde en fazla PSV Eindhoven'ı yenmeyi başarırken, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray toplam 11 kez karşı karşıya geldikleri, Hollanda ekibini 4 kez mağlup ederken, 6 yenilgi ve 1 de beraberlik aldılar. PSV Eindhoven, bu karşılaşmalarda evinde Türk ekiplerine mutlak üstünlük kurarken, deplasmanda ise çoğunlukla kötü sonuçlar aldı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları