Rijkaard'a sevgi seli

Galatasaraylı taraftarlarımız özellikle Rijkaard, Arda ve Servet'e büyük ilgi gösterdi.

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Galatasaray, ilk hazırlık maçında Alman üçüncü lig ekiplerinden FC Kleve ile yaptı. Kleve Volksbank Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmaya genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla çıkan Galatasaray rakibiyle 2-2 berabere kalırken, Avrupa'nın çeşitli kentlerinde yaşayan Galatasaray taraftarları takımlarını yalnız bırakmadı. Stadı adeta sarı-kırmızı renklere boyayan 3 bine yakın Türk taraftar, Teknik Direktör Frank Rijkaard ve futbolculara büyük ilgi gösterdi.

Maç nedeniyle Almanya-Hollanda sınırında bulunan Kleve kasabasına Avrupa'nın bir çok kentinden gelen taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına yeni sezon öncesi moral verdiler. Sarı-kırmızı formalar, flamalar ve Türk bayraklarıyla stadı dolduran Türkler renkli görüntüler oluşturdular.

Bu arada stat içinde kurulan standlarda satılan Galatasaray ürünleri de büyük ilgi gördü. Galatasaray taraftarları maç öncesi yaptıkları konuşmalarda, Rijkaard'dan çok umutlu olduklarını söylerken, Lincoln sorununun çözülmesi ve yeni transferler yapılması yönünde dileklerde bulundular.

Karşılaşma öncesi statta çalınan Türkçe müzik ve Galatasaray marşlarıyla coşan Avrupalı Türkler, maç sırasında yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdiler. Doksan dakika boyunca stadı "Şampiyon Galatasaray" ve "Türkiye" diye tezahüratlar yapan taraftarlar, yakından görme şansını yakaladıkları sarı-kırmızı ekibi bağırlarına bastılar.

Maçın bitiş düdüğünün ardından alınan güvenlik önlemlerine rağmen sahaya giren bazı taraftarlar, imza ve forma için birbirleriyle yarıştı. Özellikle Rijkaard, Arda ve Servet'e büyük ilgi gösteren taraftarlar, sahadan çıkmak isteyen bazı futbolculara da zor anlar yaşattılar.

Galatasaylı oyuncular soyunma odasına güçlükle giderken, taraftarlar da odanın bulunduğu binayı adeta abluka altına aldılar. Tel örgülere tırmanan hatta çatıya çıkan çok sayıda kişi, futbolculardan imza alabilmek, fotoğraf çekebilmek ya da onlarla konuşabilmek için ilginç görüntüler oluşturdular.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları