Song rekor peşinde!

Galatasaray ve Kamerun Milli Takımı'nın başarılı defans oyuncusu Rigobert Song, eğer yarın Kamerun'un Togo ile oynayacağı maçta forma giyerse Afrika Uluslar Kupası'nda rekor kırmış olacak.

Rigobert Song, Kamerun Milli Takımı'nın Afrika Uluslar Kupası'nda yarın Togo ile oynayacağı B Grubu mücadelesinde forma giymesi halinde bu kupanın tarihinde en fazla forma giyen oyuncu olma rekorunun sahibi olacak. 29 yaşındaki yıldız futbolcu yarınki maçla birlikte 25. kez Afrika Uluslar Kupası'nda milli takımının formasını giyecek ve daha önce rekoru elinde bulunduran Fildişi Sahilleri'nin yedek kalecisi Alain Gouamane'yi geride bırakmış olacak.

101. kez Kamerun Milli Takımı'nın da formasını giyen Song'un bu milli takım formasıyla kırdığı ilk rekor değil. 1994 yılında ABD'de düzenlenen Dünya Kupası Finalleri'nde Brezilya maçında kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Song sadece 17 yaşındaydı ve Dünya Kupası'nda kırmızı kart gören en genç futbolcu oldu. Song, bununla da yetinmedi ve 1998 yılında Fransa'da düzenlenen Dünya Kupası'nda da Şili maçında kırmızı kart gördü ve bu da Song'a 2 dünya kupasında da kırmızı kart gören tek futbolcu olma unvanını getirdi.

Bir dönem Liverpool ve West Ham United formaları da giyen Cim Bom'un yıldız futbolcusu Rigobert Song, Kamerun Milli Takımı ile 2000 ve 2002 yıllarında Afrika Uluslar Kupası'nı kazanmayı da başardı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları