Suat döndü...

Depremin vurduğu Güney Asya'dan, Ulaştırma Bakanlığı'nın tahsis ettiği uçakla İstanbul'a getirilen Türkler'in yakınlarıyla buluşması, Atatürk Havalimanı'nda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Deprem bölgesinde mahsur kalan 1'i bebek toplam 13 Türk, İstanbul'a getirildi.
Tatil için gittikleri Maldiv Adaları'nda 8.9 şiddetindeki depremi yaşayan futbolcular Emre Aşık, Ümit Davala, Suat Kaya, eşi Selen Kaya, manken Aysu Kayacı'nın da aralarında bulunduğu Türkler, Ulaştırma Bakanlığı'nın talimatıyla bölgeye giden THY uçağıyla İstanbul'a getirildi. Afet bölgesinden gelen grup, öncelikle Atatürk Havalimanı'nda kendilerini karşılamaya gelen yakınlarıyla kucaklaştı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada, zaman zaman gözyaşları döküldü. 1'i Türk toplam 13 kişi İstanbul'a getirildi.

Havalimanında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ümit Davala, depreme uykuda yakalandığını söyledi. Davala, "Ben sabah depremle uyandım. Yaklaşık 2 dakika sürdü. Balkona çıktım ve denize baktım. Deniz sakindi ama ilerleyen saatlerde deniz yükseldi. Benim bulunduğum bölgede durum daha sakindi. Diğer adalardaki insanlar geldiğinde olayın büyüklüğünü fark ettik" dedi. Emre ve Suat'ın depremden sonra kendisinin bulunduğu bölgeye getirildiklerini belirten Davala, "Suat ve Emre çok büyük şoka girmişlerdi. Sri Lanka'da kalıyorlardı ve çok etkilenmişlerdi. Bizim bulunduğumuz bölgede iki Türk daha vardı. Onlar İngiltere'den gelmişlerdi. Hala oradalar ve yarın İngiltere'ye gidecekler. Depremden sonra havalimanı kapalı olduğu için orada beklemek zorunda kaldık. İki gün boyunca bekledik. Sayın Başbakanımıza teşekkür ederiz. Maldiv Adaları'nda kayıplar var, bölgedeki çalışmalar sürüyor. Döndüğümüz için çok mutluyuz. Tatile gittik ama tatil gibi geçmedi" ifadelerini kullandı.

Suat ve eşi Selen Kaya da, "Çok zor günler yaşadık. Kurtulduğumuz için mutluyuz. Bize yardım eden herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları