"Takımda lider eksik."

Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda Galatasaray'ın Liverpool'a 3-2 yenilmesinin ardından basıntoplantısı düzenleyen Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, ilk yarıda istedikleri futbolu sergileyemediklerini ifade ederek, "İlk yarıda futbol oynamayı unuttuk. İlk dakikalardan itibaren rakibe fazla saygılıydık. Iliç'in oyunda topla buluşabilmesiyle beraber bambaşka bir ikinci devre gördük ve gerçek futbolumuzu yansıtabildik. 3. golde çok büyük hata yaptık, oyun bitti, biz futbol oynamaya başladık. İkinci devrede ise bambaşka bir oyun sergiledik. Iliç'in oyunda iyi olması ve Ümit'in de dahil olmasıyla gerçek futbolumuza döndük ve etken olmaya başladık. Sonuçta üzülüyoruz, bir türlü bu yenilgiye ağlıyoruz. Ümit, biraz daha pozisyonlarda olsaydı beraberliği yakalayabildik. Tanınmış futbolcuların yaptığı büyük hatalar bizi buraya düşürdü. Galatasaray ile Liverpool arasında farklılıklar çok. Onlarda 90 dakika iletişim var, sürekli konuşuyorlar. Bizde olmayan bu. Oyuncularım arasında iletişim olsaydı birçok sorunu çözerdik. Benim takımımda lider eksik."

Gerets, "Inamoto'nun hastalanması oyunu etkiledi mi?" sorusunu ise "Tabii ki Inamoto ön libero, Iliç orada oynayacaktır. Bu taktiğimizi etkiledi ama hasta olan oyuncuyu buraya getiremezdik" diye yanıtladı. Sportif nedenlerden dolayı Mehmet Topal ve Cihan'ı tercih ettiğini anlatan Gerets, sonradan oyuna giren Hasan Şaş'ın eski günlerine dönmesine çok sevindiğini söyledi.

BENITEZ : "ÖNEMLİ OLAN 3 PUANDI, ALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

Liverpool Teknik Direktörü Rafael Benitez ise oyuna hızlı bir tempoyla iyi başladıkladıklarını belirterek, şöyle konuştu: "2-0'ı bulduktan sonra işi bitirmiş gibi davrandık, 3-0'dan sonra rahatladık. Ancak Galatasaray 2 gol bularak işimizi zorlaştırdı. Zor bir oyundu ama sonuçta sahadan galibiyetle ayrılmayı başardık. Önemli olan 3 puandı, aldığımız için mutluyuz." Benitez, "Galatasaray'ın Trabzonspor ile yaptığı maçı izlemedim. Ama orada da uzun bir boylu futbolcunun zor duruma düşürdüğünü duydum, ama ben zaten Crouch'u oynatacaktım" dedi.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları