Taktikler başkandan!

Dişi aslanların Avrupa zaferinin perde arkasında, gözden kaçan görüntüler vardı.

Dişi aslanların Avrupa zaferinin perde arkasında, gözden kaçan görüntüler vardı. Kupayı kazanması için en az 13 sayıya ihtiyacı olan sarı kırmızılılar, son periyotta fark eridikçe sıkıntılı anlar yaşıyordu. Antrenör Okan Çevik, oyuncularına taktik yağdırırken, bir gözü de tribündeydi.

Karşılaşmayı şeref tribününde G.Saray Kulübü Başkanı Adnan Polat’la yan yana izleyen Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’in heyecanı doruk noktadaydı. Pozisyona göre kah sevinerek kah üzülerek tepki veren Demirel, fark kapandığı anda devreye girdi. Antrenör Okan Çevik’le göz göze gelen Demirel, parmakları ile taktik vermeye başladı.

Heyecan dolu 8 dakika

Yıllar önce G.Saray’da basketbol oynayan ve kaptanlığını yapan Turgay Demirel, önceki günkü maçta farklı bir göreve soyunmuştu. Demirel’in, Okan Çevik’i rahatlatan ’tribün taktikleri’ son 8 dakikada büyük işe yaradı ve Cimbom ihtiyacı olan farka uzatma bölümünde de olsa fazlasıyla ulaşıp adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Turgay Demirel, sonunda turu getiren ’tribün taktikleri’ni şu sözlerle yorumladı: "Ben bu maçı G.Saray’ın eski bir kaptanı ve Avrupa Basketbol Federasyonu Başkan Yardımcısı olarak izledim. Bu kupanın Türkiye’de kalmasını çok arzu ediyordum. Çünkü G.Saray, kupayı çok istiyordu. Eski başkanlardan Faruk Süren de oradaydı. Atmosfer mükemmeldi. Çok heyecanlandım."

G.Saray camiasına Avrupa şampiyonluğunu kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen antrenör Okan Çevik, " Evimizde muhteşem seyircimizin önünde kupayı almamız gerekiyordu. Kupanın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

4 kupanın 2’si geldi

"Kupanın buraya geldikten sonra bu salondan çıkma şansı yoktu" diyen kaptan Işıl Alben ise, "Bizim camiamız zaten tarih yazmaya alışık. Sezon başında 4 kupa demiştik, 2’sini aldık. İnşallah sırada 2 kupa daha var" yorumunu yaptı.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları