Tekel'i ezdik: 74-38

Basketbol Erkekler Ligi’nde Galatasaray Cafe Crown, sezonun ilk haftasında İstanbul Tekelspor’u 73-48 mağlup etti. Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Gökhan ve Murat’ın bulduğu sayılarla oyuna ağırlığını koymaya çalışan İstanbul Tekelspor, dış atışlarda Tufan’ı, pota altında ise Fatih’i durduramayınca, Sarı-Kırmızılılar, ilk periyodu 22-16 önde geçti.

İkinci periyotta şut yüzdesi düşen İstanbul Tekelspor, savunmasında da sıkıntı yaşamaya başladı. Fitch ve McGowan’ın ürettiği basketlerle üstünlüğünü artıran G.Saray, Mitchell’ın yeniden skora katkı yapmaya başlamasıyla devreyi 20 sayı farkla 24-44 önde kapattı.

Karşılaşmada açılan farkla birlikte konsantrasyonunu da kaybeden Tekelspor, pota altını kapatmakta büyük zorluk yaşadı. Fitch ile Fatih’in ürettiği sayılarla rahatlayan Sarı-Kırmızılı ekip, son periyoda da 62-35 önde girdi.

Maçın son periyodunda da skor avantajını iyi kullanan Sarı-Kırmızılılar, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 73-48 galip ayrıldı. Bu arada, ayak bileğinden sakatlığı bulunan G.Saray takımı kaptanı Burak Sezgin forma giyemezken Sarı-Kırmızılı ekibin antrenörü Murat Özyer, sezona galibiyetle başladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Özyer, “Yeni bir ekibiz. İlerleyen zamanlarda daha iyi olacağız.”dedi. Öte yandan İstanbul’da oynanan günün bir başka maçında ise Beşiktaş Akatlar Spor Salonu’nda Oyak Renault’yu konuk etti. Maçın ilk yarısını 39-21 önde tamamlayan Siyah-Beyazlılar maçı da 66-44’lük skorla kazandı.

Dün alınan diğer sonuçlar şöyle:
Darüşşafaka-Selçuk Üniversitesi: 90-85,
Tofaş- Türk Telekom: 50-72,
CASA TED Kolejliler-Bandırma Banvitspor: 84-81.

 

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları