Terim kime ‘hayır’ dedi?

Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdıran Fatih Terim, ceketini bir astı tam astı. Türkiye’den kendisine tekliflerin gelip gelmediğini bilmiyorum ama, adım gibi bildiğim bir olay var...

İtalya’nın köklü ekibi Lazio, Terim’e kanca attı. Ancak Fatih Terim, ince eleyip sık dokuyan biridir. Onun aldığı duyumlar doğrudur. Lazio Başkanı Cotti aynı Fiorentina’daki Cecchi Gori gibiymiş. Cecchi Gori’den çok çeken Terim, aynı olayı tekrar yaşamak istemediği için bu büyük teklife ‘hayır’ cevabını verdi.

İstanbul’a gelince ilk seni öpeceğim
Endonezya’da iki gün önce meydana gelen 8.9 şiddetindeki deprem, bu acıyı çok iyi bilen Türkiye’de de büyük sarsıntı yarattı. Deprem haberini alır almaz, Maldiv Adaları’na Beşiktaşlı Emre Aşık ile birlikte tatile giden Galatasaray'ın alt yapı hocalığını yapan Suat Kaya’yı aradım. Saatlerce uğraştıktan sonra telefonu düşürebildim. Suat, ağlamaklı konuşuyordu, belli ki çok korkmuştu. Aynen şunları söyledi:

‘Allah kimsenin başına vermesin. Benim uçaktan korkan bir insan olduğumu biliyorsun. Bu olaydan sonra adeta 10 yıl daha yaşlandım. Yaşadığıma hala inanamıyorum. Hayatın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anladım. İstanbul’a gelince ilk seni öpeceğim. Çünkü beni ilk arayan sen oldun.’

Keşke buradan koparılmasaydım
Abel Xavier, kendine özgü giyim tarzı ve davranışlarıyla G.Saray’ın en çok dikkat çeken isimlerinden biriydi. Sarı kırmızılı takımdan istemeyerek ayrılmak zorunda kalan Xavier, şimdilerde Almanya’da forma giymesine rağmen İstanbul’dan kopamadı. Ortalama 2 ayda bir İstanbul’a gelen Portekizli futbolcu, yakın arkadaşı Mustafa Turgun’la birlikte kenti geziyor. Tam bir İstanbul aşığı olan Xavier’in her gelişinde ağzından şu sözler dökülüyor:

‘Keşke buradan koparılmasaydım.’

İlhan SÖYLER / Hürriyet

 

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları