Yönetim ve Terim Galatasaray'ı paylaşamadı

Galatasaray'da önceki gün çok sıcak saatler yaşandı. Teknik Direktör Lucescu'nun yönetimi hedef alan eleştirileri karşısında, operasyon için düğmeye basıldı. Yöneticiler, Milan'dan ayrılan Fatih Terim'le temas kurdu. 'Galatasaray için her şeyi yaparım' diyen Fatih Hoca'dan yeşil ışık gelince, büyük zirve için kollar sıvandı. Başkan Mehmet Cansun, Kuruçeşme'deki Galatasaray Adası'nda diğer yönetici arkadaşlarının da desteğini aldığı operasyon için Fatih Terim'le randevulaştı.

Fatih Hoca, Cansun'a 'Evdeyim, gelin görüşelim' dedi. Görüşmeye İkinci Başkan Fatih Altaylı da katıldı. Terim'e, Lucescu'dan duyulan rahatsızlık anlatıldı ve kendisini göreve getirmeyi düşündükleri söylendi. Fatih Hoca, 'Neden olmasın' dedi ve ardından ekledi, 'Ancak benim prensiplerim var. Lucescu başta iken bu işe soyunamam. Önce Lucescu'yu gönderin, sonra bana teklif getirin' dedi. Cansun, bunun Galatasaray gelenekleriyle de uyuşmadığını söyledi.

Fatih Terim, Milan'da iken görevine son verilmiş ve yerine Ancelotti getirilmişti. Terim de bunu yakışıksız bulduğunu söylemiş ve Milanlı yöneticileri topa tutmuştu. Kendisi bu pozisyona düşmek istemiyordu. Bu konuda anlaşma sağlandı. Ertesi gün Lucescu gönderilecek ve Terim, Galatasaray sahipsiz kalmasın diye görevi üstlenecekti. Saatler ilerliyordu. Artık detayları konuşma sırası gelmişti. İş tamam gibiydi ama Terim'in çekinceleri vardı.

Milan Kulübü yapılan anlaşma gereği görevine son verilmesine rağmen, 2003 yılına kadar 116 bin dolar tutarındaki maaşını alacak alan Terim, bu garanti parayı kaybetmek istemiyordu. Ayrıca geçmişte kendi çalıştığı dönemde yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyor, bu nedenle mali konularda Futbol Şubesi'ni bir güvence altına almak istiyordu. Bunun için Galatasaray'ın en çok para kazanan kuruluşu Sportif A.Ş.'nin başına geçmek istedi.

Terim şirketin başına geçerek, mali alanın da patronu olacaktı. Futbolculara yapılacak ödemelerde sorun yaşanmayacak, gelirler borçlara değil takıma gidecekti. Bu şart, Cansun'dan döndü. Başkan, kapıya dayanan alacaklıları düşünüyor ve bu nedenle şirketi Terim'e vermeyi istemiyordu. Bu arada G.Saray yönetimi, Terim'in Milan'daki kaybını da göz önüne alarak, 125 bin dolar önerdi. Ancak Terim 200 bin dolarlık rakamlarda direnince görüşme çıkmaza girdi.

Cansun, Altaylı ve Terim arasındaki görüşme bu noktada tıkandı. Cansun, Terim'e, 'Martta kongre var. Kongreye en az borçla girmek istiyorum. Ayrıca seçilme garantim de yok. Sportif A.Ş.'yi devredersem, delegelerin ağır eleştirilerine hedef olurum' dedi. Fatih Hoca da bunu anlayışla karşıladı. Taraflar, mart ayında yapılacak kongreye kadar konuyu askıya aldı. Her şeyin kongre sonrası yeniden ele alınması konusunda görüş birliği sağlandı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları