Bu kadar da olmaz!
 
Fanatik
Bu kadar da olmaz!
Galatasaray’ın gayrimenkul yönetimi konusunda son 1 yıldır çok büyük hatalar yaptığını belirten Milliyet Gazetesi Emlak Uzmanı Tebernüş Kireçci çok iyi bir gayrimenkul yönetimi mantığı ile Galatasaray’ın TOKİ’ye muhtaç olmadan kendi imkanlarıyla düzlüğe çıkabilecek potansiyelde olduğunu ifade etti. 

Başbakan’ın Galatasaray yönetimini desteklemesinin çok önemli olduğunu hatırlatan Kireçci, “Fenerbahçeli bir Başbakan, bakanlara ve bürokratlara “Galatasaray’ı kurtarın” talimatı veriyor. Gelişmeleri çok yakından takip ediyor. Buna rağmen Galatasaray yönetimi topu taca atıyor. Büyük fırsatları kaçırdığı gibi ‘kalesi’ konumundaki Ali Sami Yen’i de TOKİ’ye kaptırıyor. Ali Sami Yen Stadyumu’na Toki’nin yapacağı alışveriş merkezi, otopark ve residence projesiyle değil 52 bin kişilik, 520 bin kişilik stadyumun maliyeti çıkar. Galatasaray yönetimin yaptığı olacak iş değil. Ezeli rakipleri, Galatasaray’ın gayri menkullerinin yönetimini üstlense kulübe bu kadar zarar veremez” dedi.

Kireçci Galatasaray’ın yaptığı hataları şu şekilde sıraladı:

1) Seyrantepe iyi değerlendirilemedi: 2004 yılında Milli Emlak’a ait 384 bin metrekare arazi 30 yıllığına Sarı-Kırmızılılar’a tahsis edilmişti. Yani 2034 yılına kadar arazinin tüm kullanım hakları kulübe aitti. Burası çok iyi projelendirilseydi, yabancı fonlar gereken yatırımı fazlasıyla yaparlardı. Bir yabancı yatırımcısı için 30 yıllık kullanım hakkı yatırım için yeter de artar bile... Çünkü buraya yapılacak inşaatlar maliyetini 5 ile 7 yıl arasında rahatlıkla çıkarırdı. Geriye kalan 20’den fazla yıl da kâr olarak kalırdı. Ama yönetim, mülkiyeti kendisine sorun yaptı. Buna hiç gerek yoktu.

2) Ali Sami Yen verilmemeliydi: Bütün İstanbul’da Ali Sami Yen’in benzeri, hem yaya hem de araç trafiği açısından, bu büyüklükte arsa var mı? Yok. Arazinin sahipleri ve kullanım hakkına sahip olan kamu kurum ve kuruluşları Galatasaray yönetimine “Buradan çıkın mı?” dedi. Hayır. O zaman niye Ali Sami Yen stadyumu verildi? Kulüp Seyrantepe’ye kullanım hakkı karşılığında çok dev bir kompleks yaptırırdı. Gelecek kirayı yatırımcı şirket ile bölüşebilirdi. Seyrantepe’nin bitmesinin ardından da, Ali Sami Yen yıkılarak yenisi yapılabilirdi.

3) Likör fabrikası alınmalıydı: Galatasaray Mecidiyeköy’deki stadyumu bırakıp Seyrantepe’ye gitmeyi tercih etmek yerine TEKEL’den Maliye’ye geçen, Ali Sami Yen Stadyumu’nun bitişiğindeki arsayı almalıydı. Ama bunu da yapmadı. Eski likör fabrikası şimdi vergi dairesi olacak. Ali Sami Yen kompleksinin bir parçası olsa kötü mü olurdu?



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler