Arena'da taraftarın yol çilesi
Türk Telekom Arena’da oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisi, Sarı-Kırmızılı taraftarlar için tam bir çileye dönüştü.

Binlerce taraftar, hafta içi 19.30’da oynanan maça yetişebilmek için saat 15.30’dan itibaren yollara koyuldu. Sanayi metro durağında inen taraftarlar, buradan detaylı bir aramadan geçirilip belediye otobüsleriyle stadın yakınlarındaki ikinci kontrol noktasına getirildi. Buradaki aramanın ardından binlerce taraftar stada en yakın köprünün yanındaki dar yürüme yolundan TT Arena’ya varmaya çalıştı.
Maç saatine yaklaşıldıkça taraftarın yoğun ilgisiyle beraber bu bölge adeta “iğne atılsa yere düşmez” bir hal aldı, insanlar ezilme tehlikesi geçirdi. Binlerce taraftar daracık bir yoldan güçlükle adım atarak yürüyüp derbiye yetişmeye çalıştı. Aynı çile bu kez maçın bitimiyle yeniden başladı. Yeterli aydınlatmanın dahi olmadığı bu yoldan yine binlerce taraftar evlerine dönmeye çalıştı. Çok sayıda taraftar bu duruma isyan edip, TEM otoyoluna inerek süratle geçen araçların yanından hayati tehlikeyi göze alıp yürümeye çalıştı.
TRAFİK KİTLENDİ
Seyrantepe metro durağının yanındaki büyük otoparka güvenlik gerekçesiyl araç alınmaması, ayrıca stada giden baz bağlantı yollarının maçtan 4 saat önce kapatılması tam bir trafik çilesini beraberinde getirdi. TEM’den stada bağlanan 2 şeritli yan yolda büyük yoğunluk oluştu.
Bu yol üzerinde araçların tek tek güvenlik kontrolünden geçirilmesi, Maslak, 4. Levent, Levent, Zincirlikuyu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden gelişlerde trafiği durma noktasına getirdi. Öyle ki Fenerbahçe ve Galatasaray takım otobüsleri dahi polis eskortuna rağmen stada ulaşmak için trafik çilesi çekti.
Aynı güçlükler maçın bitiminde de araç sahiplerinin karşısına çıktı. Bazı bağlantı yollarının kapalı tutulması nedeniyle stattan çıkışta ve TEM’e bağlanışta büyük yoğunluklar yaşandı, insanlar araçlarıyla trafikte güçlükle ilerleyebildi.
KAYNAK: Cumhuriyet GAZETESİ
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Diğer Haberler
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Spor dünyasında 2024'ün en iyilerine Laureus ödülleri verildi

Nottingham Forest, deplasmanda Tottenham'ı üzdü!

Leeds United ve Burnley, Premier Lig'e yükseldi

Hull City, geriden gelerek kazandı!

Hansi Flick'ten Lewandowski açıklaması!

Jonathan Tah, 10 yıl sonra veda ediyor!

Premier Lig'de Liverpool, şampiyonluğa bir adım uzaklıkta

Serie A'da maçlar ertelendi!

Lyon, deplasmanda ağır yaralı!

Real Madrid, Bilbao maçında 90+3'te galibiyeti aldı!
