Faruk Süren açıkladı! "Acil...
Galatasaray'ın eski başkanlarından Faruk Süren, Galatasaray'da gündemi meşgul eden konu hakkında çok özel açıklamalar yaptı  
Takvim
Faruk Süren açıkladı! "Acil...

Galatasaray'da "altın hisse satılacak" iddiaları gündeme bomba gibi düştü...

Sarı- Kırmızılı camia bu konuyu tartışırken, biz de eski başkan Faruk Süren'e konuyu sorduk. Galatasaray'da şirketleşmeyi gerçekleştiren Sarı-Kırmızılı kulübün en deneyimli ismi altın hisse satışının gerçekleşmesinin mümkün olmadığını ve bu idiaların kongre öncesi çıkmasının da manidar olduğunu vurguladı.

Galatasaray'ın çok ciddi bir sermaye açığı olduğuna dikkat çeken Süren, Galatasaray'ın mutlaka bir sermaye ortağına ihtiyaç duyduğunu söyledi. 

İşte Süren'in açıkladığı kurtuluş reçetesi...

1) HERKES ALTIN HiSSE SATILACAK SANDI! 
Altın hisse satılamaz, devredilemez. teminat dahi gösterilemez. Böyle bir iddia saçma. Ünal Aysal'ın, divan toplantısında gündeme getirdiği şey çok farklıydı. Ama Aysal bunu anlatamadı. Herkes altın hisse satılacak zannetti. Ama durum öyle değildi.

2) AYSAL HiSSE OLAYINI TAM ANLATAMADI 
SPK imtiyazlı hisselere sıcak bakmaz. Aysal "Esas mukavele tadilatı" yapmak istedi. Bir nevi tüzük tadil gibi. Ama bunu anlatamadı. Bu esas mukaveleyi yapan zaten benim. Bunu değiştirmeniz zor. Yetkiyi divan değil. Genel Kurul verir. Ama bu konuda kimse yetki vermezdi.

3) GALATASARAY OTURUP KARAR VERECEK 
G.Saray'da durum çok vahim. Acil sermaye ortağı lazım. G.Saray camiası oturup bir karar verecek. Herkes oturup konuşacak. Bir konsensüs oluşturulmalı. Bunun neden gerekli olduğunu zaten herkes Mart ayında yapılacak mali kongrede çok iyi anlayacak.

4) UEFA iÇiN 87 MiLYON EURO GEREKiYOR 
200 milyon dolarlık bir sermayeye ihtiyaç var. Belki bu rakam 180 olur. Bilemedin 150. İster yabancı ortak bulursunuz, ister başka bir şey. Ama bu şart. Zaten UEFA kriteri için 87 milyon Euro şart. Bir de faaliyetler ve yapacağınız iş planı için de sermaye gerekiyor.

5) 5 YIL SONRA ORTAKLIĞI BiTiREBiLiRSiN 
İmtiyazlı hisse sizde olacağı için söz hakkı da sizde olur. Kimse ortak alırsak yönetimi de kaybederiz diye düşünmesin. Bu sermaye ortağına 5 yıl sonra ortaklıktan çıkma olanağı tanınmalı. Bir iş planı yaparak 5 yılda işleri yoluna sokarak ortaklığa da son verebilirsiniz.



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler