Herkes konuştu! Dursun Özbek, Galatasaray'da yapıyor
Yıllardır Türk futbolunda konuşulan, ancak bir türlü hayata geçirilemeyen devrime Galatasaray imza atacak. Kasım ayında yapılması planlanan tüzük değişikliğiyle, artık denk bütçe aşılırsa yöneticiler, oluşan farkı kendi ceplerinden ödeyecek.

Türk futbolunda uzun yıllardır kulüp yöneticilerine borçlandırma konusunda kişisel sorumluluk getirilmesi konuşuluyor.
Kulüpler Yasası taslağında bu konu baş madde ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören de sürekli bu değişikliğin yapılacağını söylüyor. Beşiktaş'ta da gündeme geldi, ancak tam manasıyla hayata geçirilemedi...
Tabir caizse herkes konuştu, ama somut adım henüz atılmadı. G.Saray Başkanı Dursun Özbek, bu taahhüdü ete kemiğe büründürmek için düğmeye bastı.
Tüzükte yapılacak değişiklikle, denk bütçe tutturulamazsa aşan her kuruşu yöneticiler ceplerinden ödeyecekler...
SORUMSUZ HARCAMANIN ÖNÜ KESİLECEK
Mali sıkıntılar nedeniyle bu sezon UEFA tarafından Avrupa'dan men edilen G.Saray'da Başkan Özbek, bir devrime imza atmaya hazırlanıyor. "Sıfır borçlu bir Galatasaray bırakacağım. Bu da benim taahhüdümdür" diyen Özbek, Kasım ayında tüzük tadil kongresi yapacak. Özbek, "Galatasaray Kriterleri" başlığı altında tüzüğün değiştirilmesini önerecek. Böylece sorumsuz harcamaların önünü kesecek olan Özbek, "Galatasaray, artık mali kriterlerde sapma gösteremez" diyor.
Tüzük değişirse, örneğin 100 milyon liralık denk bütçe yıl sonu 120 milyona çıkarsa, 20 milyonluk farkı yönetim karşılayacak.
TABLO, HER YÖNETİCİYİ BAĞLAYACAK
İite Başkan Dursun Özbek'in Galatasaray Kongresi'nde üyelerin önüne getireceği ve Türk futbolunda radikal bir değişime neden olacak maddeler:
* Galatasaray'da görev yapacak tüm yöneticiler 'denk bütçe' vermek zorundadır.
* Mali genel kurulda belirlenen yıllık 'denk bütçe' kesinlikle aşılmayacak.
* Denk bütçeyi tutturamayan başkan ve yöneticiler, aşan miktarı cebinden ödeyecek.
BEŞİKTAŞ'TA %10 KRiTERi BULUNUYOR
Beşiktaş'ta da yöneticiler, genel kurul onayından geçirilmeden yapılan harcamadan sorumlu oluyor.
Tüzüğün 54. maddesinin (a) fıkrası şöyle: "Yönetim Kurulu; daha önce Genel Kurul tarafından kabul edilmiş bütçe dışında gereksinim duyulması halinde kabul edilen bütçenin %10'u oranında ayrıca borçlanabilir, %10'u aşan miktar için ise ancak Genel Kurul'un onayını alarak borçlanabilir. Bu hükme aykırı hareket eden Yönetim Kurulu, yaptığı bütçe dışı harcamanın tamamından ortaklaşa ve zincirleme sorumludur."
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Ancelotti'den geleceğine dair net açıklama!

Spor dünyasında 2024'ün en iyilerine Laureus ödülleri verildi

Nottingham Forest, deplasmanda Tottenham'ı üzdü!

Leeds United ve Burnley, Premier Lig'e yükseldi

Hull City, geriden gelerek kazandı!

Hansi Flick'ten Lewandowski açıklaması!

Jonathan Tah, 10 yıl sonra veda ediyor!

Premier Lig'de Liverpool, şampiyonluğa bir adım uzaklıkta

Serie A'da maçlar ertelendi!

Lyon, deplasmanda ağır yaralı!
