Galatasaray Devlet'e çıktı Yönetim'in Ankara çıkarması

Kulüp başkanı Özhan Canaydın da Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme oynamadan katılacaklarını ve bu ligde en üst sırada yer almak için mücadele edeceklerini belirterek, Mesut Yılmaz’a, üzerinde 3 yıldız bulunan şampiyonluk tişörtünü hediye etti. Yılmaz’ın ardından yöneticileri kabul eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ise, Özhan Canaydın tarafından kendisine armağan edilen 3 yıldızlı şampiyonluk tişörtünü alırken, “Bu 3 yıldızın size uğur getireceğine inanıyorum” diye konuştu.
Başbakanlık’ta yöneticileri en son kabul eden isim olan Devlet Bakanı Fikret Ünlü, “Galatasaray, halkı sevindiren ve gururlandıran büyük başarılara imza attı. Örnek alınan bir kurumsunuz. Toplumun gözü her zaman üzerinizde” dedi. Galatasaray’ın lig şampiyonluğunu kutlayan Ünlü, devletin spor politikasına hizmet etmek amacıyla hiçbir katkıdan kaçınmadığını belirterek, “Atatürk Olimpiyat Stadı için gösterdiğiniz duyarlılığa teşekkür ediyorum. Stadın Galatasaray’ın kullanabileceği duruma gelebilmesi için çalışmalara hız vereceğiz. Stadı Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne yetiştireceğiz” diye konuştu. Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın da 4 Mayıs Cumartesi günü ligdeki son maçlarını oynayacaklarını hatırlatarak, “Şu anda teknik direktör Mircea Lucescu ile devam ediyoruz. Rumen çalıştırıcıyla 6 Mayıs’tan sonra görüşeceğiz. Teknik direktör Fatih Terim ile bugüne kadar biraraya gelmedik” dedi.
Canaydın, bakan Ünlü’ye Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Bülent Korkmaz’ın, tüm futbolcular tarafından imzalanmış forması ile üzerinde 3 yıldız bulunan şampiyonluk tişörtünü hediye ederken, Ünlü ise teşkilatın şildini verdi. Ünlü ayrıca, teknik direktör Lucescu’ya iletilmek üzere başkan Canaydın’a bir şilt daha sundu. Ünlü, Rumen çalıştırıcının takdir ettikleri bir teknik adam olduğunu ve kendisinin Türk futboluna katkılarının büyük olduğunu vurguladı.
Bakan Ünlü bu arada, Futbol Federasyonu’nun özerk bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Federasyonun aldığı kararları desteklerim” dedi. Milletvekillerinin birinci görevinin kendi bölgelerini korumak olduğunu ifade eden Ünlü, “Önemli olan federasyonun kararı. Aksi karar alınsa dahi desteğimi veririm. Bu da federasyonun özerk yapısından kaynaklanıyor” diye konuştu.
Birinci Süper Futbol Ligi’nde sezonun bitimine 1 maç kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, 2001-2002 sezonu şampiyonluk kupasına, hafta sonunda kavuşacak. Futbol Federasyonu’dan alınan bilgiye göre, sarı-kırmızılılara kupası, Yimpaş Yozgatspor ile 4 Mayıs Cumartesi günü oynayacakları karşılaşma sonrasında düzenlenecek törenle verilecek. Kupa töreni nedeniyle Ali Sami Yen Stadı’nda bir platform kurulacağı ve kupanın futbolculara burada verileceği bildirildi. Futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler, kupanın alınmasıyla birlikte şampiyonluğu statta doyasıya kutlayacak.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Real Madrid, Xabi Alonso ile anlaştı!

Carlo Ancelotti, Brezilya'nın başına geçiyor!

Jamie Vardy, Premier Lig'de kalmak istiyor!

Khvicha Kvaratskhelia'dan transfer itirafı!

Scott McTominay'dan Napoli'de kariyer rekoru!

Liverpool, lig bitimine 4 hafta kala şampiyon oldu!

Bundesliga, 4 sezon boyunca Saran Media'da

Kenan Yıldız'dan kırmızı kart sonrası özür!

Napoli, zirveyi ele geçirdi!

Atalanta, 1 puanı zor kurtardı!
