"İngiltere'den kimseyi almazdım!"

Polat Renaissance Otel'de Milli Takım Kampı öncesi bir basın toplantısı düzenleyen A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, konuşmasına "Kalbi Türkiye için atan, aynı duyguyu yaşayan değerli basın mensupları, misafirler" sözleriyle başladı. Güneş, 6-11 Ekim tarihlerini şenlik günlerinin ilk günü olarak kabul ettiğini belirterek, 2004 Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'de olma hedefine 11 Ekim tarihinden itibaren ulaşmayı istediklerini kaydetti. Gruptaki maçlara iyi başlayıp iyi bitirmeyi istediklerini dile getiren tecrübeli teknik direktör, "Müsabakanın koşulları itibariyle rakibimiz lider. Liderlik yarışı zor olacak. Bizim kazanmaya ihtiyacımız var. Onların ise, beraberlik ve kazanmaları halinde grup birincisi olma şansları var. Biz akıllı, sabırlı soğukkanlı olmak zorundayız. Takım oyunu ve disiplinin ön plana çıkacağı bir karşılaşma olacak. Bu taraftar ve medya içinde gerekli. İngilizlere misafirperverliği göstereceğiz ama kazanacağız. Bizim için gelişme ve büyüme şansıdır. Misafirperverlik ve futbol evrenselliğini yeniden göstermek istiyoruz. Biz bu günlere çok çalışarak, inanarak geldik. Kazanmayı öğrendik ve hak ediyoruz. Bu bizim karakterimizde var" dedi.
Şenol Güneş, İngiltere maçında taraftara büyük görev düştüğünü belirterek, "90 dakika bitmeden ne oyuncularımız ve taraftarlarımızın susmasını istemiyoruz. Bugün itibariyle buna hazırlık yapıyoruz. Kendimizi işimize vereceğiz. Saha dışındaki olay bizi ilgilendirmiyor. Çeşitli gündem yaratma çabalarının bir oyun olduğunu biliyoruz. Taraftar ve medyamızın buna alet olmamasını istiyoruz. Sakatlık ve güvenlik konuşmaları tamamen taktik anlayıştır. 24 oyuncuları var ve hepsinin de durumu iyi. Güçlü bir İngiltere var. Biz değerli oyuncularımızı sahaya sürüp kazanmak istiyoruz. Taraftarlarımız tezahüratıyla takımı coştursun. Saldırı pozisyonu olmasın. Coşkunun, desteğin, ilhamın bize daha fazla güç vereceğini biliyorum. Tekrarlıyorum; taraftarın şarkıları, türküleri, sesi ve hareketi ile zaman zaman saha içinde olacak olumsuzluklar da onların desteğiyle sinerjiye dönüşecek. Onlara futbol kalitesini yükseltmek için ihtiyacımız var. Biz her zaman, her yerde büyük düşünüp büyük olduk. Tüm dünya bunu tekrar görecek. Başarının sırrı inanmak ve çalışmaktan geçiyor. Bugüne böyle geldik ve bunun tekrarını göreceksiniz. Dünyada Türkiye'nin izlenen bir ülke olduğunu biliyoruz. Bu maçta, dünyanın gözünün burada olduğunu biliyoruz. Oyunumuzla futbol dışında ön plana çıkaran faktörleri eriteceğiz" şeklinde konuştu.
Takımdaki futbolcuların durumlarının iyi olduğunu ve rakibin oyuncularının da sağlıklı olduğunu ifade eden A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Oyuncu sakatlıkları ve gündem değişimi ile ilgili değişikliklerle seyirci atmosferini geri plana atmayalım. Gündem değiştirici konuları ön plana çıkarmayalım. Hakemle ilgili de aynı şey konuşuldu. Biz hakem, rakip sakatlığı, kendi sakatlığımız gibi konuları konuşmak istemiyoruz. Biz, güzel oyunumuzu, kaliteli futbolu ortaya çıkaracağız. Futbol için futbolla buraya geldik. Asla yan faktörlere sapmadık, yine sapmayacağız. Çıkışımızı engellemek isteyenlere biz izin vermeyeceğiz" dedi.
Güneş, karşılaşmaya yenmek için çıkacaklarını ve bu maçta İngiltere'nin ve Türkiye'nin favori olarak gösterilmesinin yanlış olduğuna dikkat çekerek, her iki takımın da birbirini iyi tanıdığını belirtti. Hiçbir karşılaşmanın oynanmadan kazanılmadığına dikkati çeken Güneş, "Kazanmak zorunda olduğumuz bir maç. Kazanmayı isteyen bir takımız. daha önce olanlar, geçmiş, geride kaldı. Biz ilkleri yaparak bugüne geldik. Yükselen bir değerimiz var. Güzel bir yerdeyiz. Gelişimin devamı için de bu maçı kazanacağız. Cumartesi günü de bir ilki yapacağız. Geçmişin ve açıklamaların baskısı altında olmayacağız. Bu karşılaşma takımın değil, Türkiye'nin maçı" şeklinde konuştu.
Güvenlik, hakem değişikliği, futbolcuların sağlık durumu ve bazı konularla ilgili yapılan açıklamaların Türkiye-İngiltere maçının atmosferini başka yönlere çekme amacı taşıdığını dile getiren Şenol Güneş, "Her şey aslına oturuyor. Değişebilir. Hakemden maç kazanmadık. En fazla penaltıyla maç kazanan İngiltere. Bu da bir gerçek. Ama biz bunları kullanmak istemiyoruz. Bunları gündeme getirmek istemiyoruz. Oynayıp, kazanacağız. Bunu göstermek için oyuncularımız ve biz hazırız. Koordinasyonu da hallediyoruz. Bizim herhangi bir olumsuzluğumuz yok. Konuşanlar, özür dileyenler başkaları. Biz İngiltere maçı ile ilgili hazırlık yapıyoruz. Olumsuzluk olacağını düşünmüyorum. Hakemle ilgili de konuşmuyoruz. Bu maçı kazanacağız" dedi.
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Chelsea-Beşiktaş maç sonucunun futbolcuların motivasyonuna olumlu katkıda bulunduğunu kaydederek, İngiltere'nin favori gösterilen yanlarının maç oynandıktan sonra tersine döneceğine duydukları inancı dile getirdi. Bir İngiliz basın mensubunun "İngiltere Milli Takımı'ndan herhangi bir oyuncu alma şansınız olsa kimi alırdınız?" şeklindeki sorusuna, "Kimseyi almazdım." cevabını veren Şenol Güneş, "Bayramımıza hoş geldiniz. Heyecanımızın bilgi ve aklın önüne çıkmamasını istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Paris Saint-Germain, Arsenal deplasmanında avantajı aldı!

Real Madrid'de Alaba, ameliyat olacak!

Real Madrid, kardeş Bellingham'ın peşinde!

Rüdiger'e 6 maç men cezası!

Real Madrid'e Mendy'den kötü haber!

Eric Dier, Monaco'ya gidiyor!

Dzemaili: "Conte kazanmak için Napoli'ye geldi"

Milan'da büyük hayal kırıklığı: Divock Origi

Hansi Flick'ten yeni sözleşme yanıtı!

İşte Kenan Yıldız'ın cezası!
