"Sorumluluk almayız!"

 

"Sorumluluk almayız!"
Sami Yen sezona hazır. Ancak Cim Bom, GSGM'ye İTÜ'nün ikinci raporunu henüz yollamayınca, Mehmet Atalay'dan uyarı geldi: Sorumluluk almayız 

Konyaspor’la Ali Sami Yen’de oynanacak ligin ilk maçına iki günü kala stat konusundaki sorun henüz tam anlamıyla çözülmüş değil. Onarımdan ve bakımdan geçen Sami Yen her açıdan hazır olmasına rağmen, Galatasaray’ın İTÜ’den gelen ikinci raporu henüz GSGM’ye göndermediği ifade edildi. Genel Müdür Mehmet Atalay, “Rapor bize ulaşmadan Galatasaray’ın Ali Sami Yen’de oynamasına onay vermeyeceğiz. Bu çok ciddi bir konu, sorumluluk almayız” ifadesini kullandı.

Sakarya’da yaşanan tren faciası gibi ikinci bir felaket yaşamak istemediklerini ifade eden Atalay, “Bu rapor gelmeden İstanbul Valiliği’ne Ali Sami Yen’de maç oynanabilir yazısını yazmayacağız. Rapor bizi tatmin ederse, prosedürü uygularız” açıklamasını yaptı. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan İşler ise Galatasaray Kulübü’ne gönderdikleri ‘teknik rapor’ ve ‘ek teknik raporlar’ arasında çelişki olduğu iddialarına şu şekilde yanıt verdi:

“Daha önce 32 bin seyirci kapasiteli stadın 18 bin seyirci kapasitesine inmesiyle, bu durumun hareketli yüklerdeki azalma yönünde olumlu katkısı da dikkate alındığında, Ali Sami Yen Stadı mevcut taşıyıcı sisteminin, 17 Ağustos İzmit Depremi şiddetindeki muhtemel ve benzer şiddetteki depremlere karşı yeterli bir taşıyıcı sistem statik performans ve deprem güvenliğine sahip olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarım. Raporlarda çelişki yoktur.”



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler