Bu ateş üfleyerek sönmeyecek
"Galatasaray'ın galibiyet serisi sürüyor ancak asıl konu TFF'nin Olağanüstü Genel Kurul'u. Türk futbolunun geçtiği enteresan günler, umarım yakın zamanda neticeye varır"  
Webaslan.com
Bu ateş üfleyerek sönmeyecek
EVREN GÖZ YAZIYOR...
evrengoz@yirmidort.tv

Galatasaray, ikinci yarıya da 3 puanla başladı. Skor her ne kadar farklı gibi görünse de oyun içindeki kırılma anlarını gözden kaçırmamak gerekir.

Sarı kırmızılılar baskılı bir başlangıç yaptı İBB karşısında. Bu baskı golü de getirdi. Emre Çolak'ın müthiş vuruşu, onun ilerleyen yıllar için ne denli önemli bir oyuncu olacağının işareti gibiydi. Altyapıdayken o noktalardan çok gol bulan Emre, bu kez TT Arena'yı ayağa kaldırdı. Daha çok denedikçe golleri de sürecek… Çünkü futbolcularımızda eksik olan "şut çekme arzusu" Emre de fazlasıyla var. Cüretkar tarzı ile daha çok kalecinin canını yakacaktır.

Golün etkisiyle topu İBB'ye verdi Terim'in ekibi. İBB de topu aldı, ne yapıp edip golü buldu. Avcı'nın gidişinden sonra bir boşluk var gibi görünse de İBB hala iyi takım. Fakat oyun içinde yaptıkları gereksiz sertlik, tribünleri çileden çıkardı. Oynamak isteyen Galatasaray'a karşı oynatmak istemeyen, zaman zaman da kötü niyetli bir İBB vardı sahada.

Beraberlik golünün ardından sertlik devam etti. Bu dakikalarda Galatasaray'da Elmander, Baros ve Hakan Balta'nın kötü oyununa Kazım'ın formsuzluğu da eklenince sahada üretemeyen bir takım görmeye başladık. Biraz Engin'in gayreti, biraz Emre'nin arzusu sarı kırmızılılara hücumda yeterli olmuyordu.

İBB'deki otorite boşluğu Webo'nun kırmızı kartında ortaya çıktı. Kartın ardından Webo'nun kendini kaybetmesi bunun göstergesiydi. O pozisyona kırmızı kart değil diyenleri de Eurosport'ta snooker izlemeye davet ediyorum. Hem daha sakin spor, çay-kahve eşliğinde izlerler; hem de bolca tekrar var. Pozisyonları rahat rahat analiz ederler. Gezegen sınırları içindeki her yerde o pozisyon kırmızı karttır. Hatta Doka'nın Engin Baytar'a kasten attığı tekmenin rengi de kırmızıdır. Ancak sahada o kadar formsuz bir Özkahya izledik ki, bunlar artık alışkanlık haline geldi. Çünkü futbolcular kadar hakemler için de zor bir periyot bu play-off sistemi.

Devre arası tatilinin ortalama 1 ay olduğu ülkemizde 1 haftalık ara, mutlaka oyuna ve oyunun tüm aktörlerine yansıyacaktı…

Kırmızı kartın ardından Emre'nin ikinci golü yine "deneyerek" oldu. Denedi, çaprazdan vurdu ve gol oldu. Sonrası artık direnci azalan bir İBB, Baros'un pozisyon antrenmanı ve  Selçuk'un klas vuruşunu izledi  Salı akşamı Seyrantepe'ye yetişebilenler…

Galatasaray'ın galibiyet serisi sürüyor ancak asıl konu TFF'nin Olağanüstü Genel Kurul'u. Türk futbolunun geçtiği enteresan günler, umarım yakın zamanda neticeye varır. Böylesine karışık bir zaman diliminde Galatasaray kulübünün duruşu, yaptığı açıklamalar örnek alınmalı. Bu ateş artık her yanı sardı ve üfleyerek sönmeyecek. UEFA'nın gözlemci göndereceği Genel Kurul, Türk futbolunun geleceği için büyük bir önem taşıyor. Dirayetli, haysiyetli ve temiz bir Genel Kurul olmasını temenni etmek kalıyor bizlere. Aksi halde bugüne dek görülmemiş bir kaos yaşanabilir.

Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler